Η εξεταστική είναι μια περίοδος που περνάμε όλοι οι φοιτητές, τρεις φορές ανά χρόνο για όσο κρατάνε οι σπουδές μας. Αυτές οι μέρες οπότε αποτελούν για τους περισσότερους από εμάς έναν “εφιάλτη”, ειδικά όσο περνάνε τα εξάμηνα και τα μαθήματα που χρωστάμε αντί να μειώνονται, αυξάνονται σταδιακά!

Επειδή λοιπόν είμαστε λίγες μέρες πριν την χειμερινή εξεταστική για τις περισσότερες σχολές και θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά tips επιβίωσης για να μην αγχωνόμαστε ξανά υπερβολικά, αλλά και για να “διώχνουμε” σιγά σιγά κάποια μαθήματα.

Δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο

Όταν κάποιος φοιτητής χρωστάει πάνω από δέκα μαθήματα και αποφασίζει να τα δώσει όλα σε μια εξεταστική, ενώ όλο το εξάμηνο δεν πήγαινε στην σχολή, άρα δεν είχε άμεση επαφή με την ύλη, το πιο πιθανό σενάριο είναι πώς “θα κάνει μια τρύπα στο νερό”.

Άρα το κόλπο εδώ είναι να εστιάσεις στα μισά το πολύ μαθήματα,να αρχίσεις τουλάχιστον δύο βδομάδες πριν το διάβασμα και να πας να δώσεις μόνο αυτά που θα έχεις προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

Απαλλακτικές εργασίες

Ένα ακόμη μυστικό για να τελειώσεις μια ώρα αρχύτερα από την σχολή που τόσο σε παιδεύει, είναι να δηλώνεις μαθήματα που δεν έχουν υποχρεωτική παρακολούθηση και ο καθηγητής έχει δώσει την δυνατότητα να περάσεις το μάθημά του με την εκπόνηση μιας απαλλακτικής εργασίας.

Απλά μην επαναπαυτείς και αφήσεις την εργασία για την τελευταία στιγμή, χάνοντας έτσι πιθανόν την προθεσμία σου ή και έναν καλό βαθμό που μπορείς πολύ εύκολα να πάρεις σε αυτού του είδους τα μαθήματα.

Οργάνωσε το διάβασμά σου

Αν δεν ξέρεις από που να αρχίσεις με την μάλλον τεράστια ύλη που θα έχεις και τα τόσα μαθήματα, καλό θα ήταν να οργανωθείς λίγο στην αρχή. Έτσι θα μπορούσες να ψάξεις για παλιά θέματα, για σημειώσεις, να εστιάσεις στα sos και επίσης αν σε βοηθάει να διαβάζεις σε αναγνωστήρια ή σε καφετερίες μόνος σου ή και με παρέα.

Διατροφή και ύπνος

Τέλος ένα χρήσιμο tip για την εξεταστική είναι η σωστή και η υγιεινή διατροφή καθώς και ο ύπνος που κάνουμε. Επειδή αυτές τις μέρες με το έντονο διάβασμα, την πίεση και το γενικότερο άγχος να τα πας καλά, έχει σημασία να προσέχεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου.

Έτσι μια διατροφή που θα περιλαμβάνει υδατάνθρακες, ένα πλήρες πρωινό και τροφές με θρεπτικά συστατικά θα σου προσφέρει την κατάλληλη ενέργεια που χρειάζεσαι. Επίσης ένας ύπνος για τουλάχιστον 7 ώρες θα σε ξεκουράζει, ώστε να ηρεμεί το μυαλό σου από το πολύωρο διάβασμα και θα έχεις πιο πολύ όρεξη και διάθεση έπειτα για διάβασμα.

 

3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.