Σήμερα θα αναφερθούμε σε έναν πολύ γνωστό μουσικό συνθέτη και πάνω από όλα ερμηνευτή μεγάλων επιτυχιών της τελευταίας 20ετίας.

 

Γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου του 1978 στην Λευκωσία της Κύπρου, σπούδασε στο Λονδίνο, στο Royal College of London. Έχει πτυχίο πιάνου και κιθάρας. Πριν γίνει ευρέως γνωστός είχε κάνει κάποια βήματα στην Κύπρο, ενώ το 1998 εκπροσώπησε την γενέτηρά του στην Eurovision. Στην Ελλάδα έγινε γνωστός ερμηνεύοντας το soundtrack της τότε πολύ επιτυχημένης σειράς, του ANT1 “Άγγιγμα ψυχής” με τη βοήθεια του μέντορα του Γιώργου Χατζηνάσιου. Το 2000 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Παράξενη γιορτή”. Το 2002 κυκλοφορεί το δεύτερο δίσκο με τίτλο “Κρυφό φιλί”, το 2004 την “Ακατάλληλη σκηνή” και το 2006 το πρώτο live CD του που περιλαμβάνει τη συναυλία από το Λυκαβηττό. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το “Φίλοι και εχθροί”. Το 2007 στα μουσικά βραβεία MAD συνεργάζεται με τους Reamonn για το τραγούδι Tonight και στον τελευταίο θεσμό των μουσικών βραβείων Αρίων συγκέντρωσε 8 συνολικά βραβεία, ένα από τα οποία ήταν αυτό του καλύτερου τραγουδιστή της χρονιάς.

Το 2008 κυκλοφορεί το έβδομο album του με τον συμβολικό τίτλο 7, ενώ το 2009 βγαίνει η special edition του ίδιου album. Τον Οκτώβρη της ίδιας εποχής έβγαλε για πρώτη φορά τα αγγλόφωνα τραγούδια του. Το 2010 βραβεύτηκε με το βραβείο “Best selling artist of the decade”. Το 2011 κυκλοφορεί το “Θάρρος ή αλήθεια” και το 2012 συνεργάζεται με τον Σάκη Μπουλά και τον Γιάννη Ζουγανέλη. Το τελευταίο του CD ήταν το 2012 με τίτλο “Η αγάπη μεγαλώνει”. 

Μερικοί από τους καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί είναι η Γλυκερία, Νατάσα Θεοδωρίδου, Δέσποινα Ολυμπίου και ο Βασίλης Καρράς.

Επίσης έχει δανείσει τη μουσική του σε διάφορες σειρές και ταινίες πχ Λούφα και παραλλαγή 2, Όλα θα πάνε καλά, Πολυκατοικία, Στην άκρη του παραδείσου, Κινούμενη άμμος και στους Βασιλιάδες.

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή είναι ένας άνθρωπος που αποφεύγει να δώσει πολλά δικαιώματα. Παρόλα αυτά λόγω της “πέρασης” που έχει στο ελληνικό κοινό, πολλές από τις σχέσεις του έχουν γίνει γνωστές πχ η πρώτη σχέση που έγινε γνωστή μέσα από τα περιοδικά ήταν αυτή με την Ελένη Πέτα, μετά με τη Δέσποινα Ολυμπίου και τέλος με τη Ζέτα Μακρυπούλια.

Όπως και να έχει είναι ένας καλλιτέχνης, που είτε σε εκφράζει είτε δεν σε εκφράζει η μουσική του ή ο στίχος του, σε μια περίοδο της ζωής σου σίγουρα τον έχεις ακούσει. Κατά την άποψη μου πάντα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είναι ο τραγουδιστής του έρωτα!

Δισκογραφια

1995 – Σενάριο
1997 – Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδάει Δώρο Γεωργιάδη
1998 – Επαφή
1998 – Χριστουγεννιάτικες μελωδίες
2000 – Παράξενη γιορτή
2002 – Κρυφό φιλί
2003 – Μόνος μου
2004 – Ακατάλληλη σκηνή
2005 – Όνειρο ζω
2006 – Φίλοι κι εχθροί
2006 – Live
2007 – Φίλοι κι εχθροί (Special Edition)
2008 – 7
2009 – Κολάζ
2010 – Mihalis
2010 – Το καλύτερο ψέμα
2011 – Live
2011 – Θάρρος ή αλήθεια
2012 – We own the world tonight

 Η επιλεγμένη εικόνα είναι από : www.ilovestyle.com

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.