Αν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με τον μινιμαλισμό είτε λόγω χρόνου είτε λόγω σύγχυσης πληροφοριών, no worries, εμείς είμαστε εδώ… Ξεκινάμε από τα βασικά… Ο μινιμαλισμός αναπτύχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τη δεκαετία του 1960, με εφαρμογή κυρίως στη ζωγραφική και γλυπτική. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό κίνημα που έκανε την εμφάνιση του μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο μινιμαλισμός ή Art Minimal ή τέχνη του ελάχιστου έχει τις ρίζες του στα ρεύματα του Κονστρουκτιβισμού και του Σουπρεματισμού της δεκαετίας του 1920, ενώ προέκυψε ως μια αντίθεση στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό της δεκαετίας του 1950.

Οι λέξεις, λιτό και αυστηρό, περιγράφουν τον όρο μινιμαλισμό. Έχει μια βαθιά φιλοσοφία, που λόγω των τόσων αντικειμένων που υπάρχουν, της προώθησης του υπερκαταναλωτισμού και της τεχνολογίας, λίγοι τον κατανοούν και τον ακολουθούν. Στη σύγχρονη ζωή, οι αντιπερισπασμοί και τα δελεαστικά αντικείμενα, που μας τα πλασάρουν, ως απαραίτητα, δε μας αφήνουν να χαρούμε τα απλά και λίγα πράγματα. Ο χώρος στο σπίτι ( άρα και στη ζωή μας) γεμίζει, χωρίς ουσία και δεν αφήνει χώρο για τίποτα καινούριο.

Ο μινιμαλισμός, υπάρχει στη τέχνη, στη διακόσμηση, στο τρόπο ζωής, στις ανθρώπινες σχέσεις. Σήμερα, θα δούμε τρόπους διακόσμησης και όχι την ίδια φιλοσοφία. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα για τον μινιμαλισμό και να φτιάξετε και το σπίτι σας έτσι, προσπαθήσετε μη πέσετε στη παγίδα, ξανά, του υπερκαταναλωτισμού, καθώς υπάρχει παντού, ζει ανάμεσα μας.

Το λευκό, το μαύρο και το γκρι ως χρώματα κυριαρχούν (χωρίς να υπάρχει βέβαια αποκλεισμός και άλλων χρωμάτων), ενώ και το ξύλινο έχει τη τιμητική του. Η εκκαθάριση σε όλους τους χώρους του σπιτιού σας, είναι must. Έτσι θα μπει το μυαλό σας, σε τάξη και θα ξεκαθαρίσει ο χώρος γύρω σας. Η μελέτη του χώρου σας, θα σας βοηθήσει να καταλάβετε, τι είναι ουσιώδης και χρήσιμο για εσάς, ώστε να αξίζει μια θέση στο σπίτι σας. Μη βιαστείτε. Βρείτε την ιδανική αισθητική μινιμαλισμού για εσάς.

μινιμαλισμός

Μινιμαλισμός

minimal

minimal

Μινιμαλισμός

 

μινιμαλ

Μινιμαλισμός σήμερα

μινιμαλισμός ζωή

minimalist minimal

minimal deco minimal deco

minimalismos

minimalismos

minimal

minimalismos

 

μινιμαλισμός

minimal home

μινιμαλισμός

stay minimal

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.