χρόνο
pinterest.com

Ο σπουδαίος συγγραφέας Μίλαν Κούντερα είχε πει την εξής φράση : «Η βραδύτητα είναι ο ρυθμός της μνήμης ενώ η ταχύτητα είναι ο ρυθμός της λήθης..».

Πρόκειται για ένα γνωμικό που μπορεί να μας προβληματίσει και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο. Διανύουμε τις μέρες σκεπτόμενοι συνεχώς το αύριο και το μέλλον, ώσπου χάνουμε το νόημα και την ουσία. Στην καθημερινή μας ζωή ενεργούμε σαν να πρέπει πάντοτε να προλάβουμε κάτι. Στην πραγματικότητα, τι είναι αυτό που αναζητούμε μανιωδώς;

Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την ψυχή του ανθρώπου αλλά και τον νου του ως μία άβυσσο. Πόσες επιθυμίες κρύβονται πίσω από πρόσωπα δίχως ίχνος αισθήματος  που να τις υποδηλώνει! Πόσα απραγματοποίητα όνειρα κατάπιε ο χρόνος! Πόσες στιγμές της καθημερινότητας έγιναν μηχανικές κινήσεις δίχως νόημα και λογική! Ώσπου ο χρόνος κυλά και εμείς παραμένουμε δέσμιοι των δικών μας λαθών, θεωρώντας πως τα πάντα είναι δεδομένα.

Ο χρόνος είναι από τα πολυτιμότερα αγαθά που προσφέρθηκε στον κόσμο. Πολλούς τους τρομάζει, για άλλους όμως αποτελεί κινητήριος δύναμη για να συνεχίσουν να εξελίσσονται. Μέσα στον κυκεώνα των υποχρεώσεων ίσως αδιαφορούμε πολλές φορές για τις στιγμές που χάνουμε. Ίσως είμαστε τόσο απορροφημένοι στο να επιτύχουμε το τέλειο που δεν αναρωτηθήκαμε ποτέ ποιο είναι πραγματικά αυτό το τέλειο. Σχετίζεται με τα πρέπει που έχει επιβάλλει η κοινωνία ή με τα θέλω της ψυχής; Ποτέ δεν θα καταλάβουμε αν δεν κάνουμε μία παύση από την φρενιτιώδη ταχύτητα των σκέψεων και των κινήσεων μας.

Πηγή:pinterest.com

Μην αφήνεις λοιπόν τον χρόνο να περνά! Απομακρύνσου από καταστάσεις που σε πλημμυρίζουν φόβο και ανασφάλεια, από ανθρώπους που δεν σε εκτιμούν και από συνθήκες που δεν σου ταιριάζουν. Απόλαυσε το σήμερα και ονειρέψου για το αύριο. Άλλωστε τίποτε δεν είναι πραγματικά σπατάλη χρόνου, όταν το απολαμβάνεις σύμφωνα με τον Κέστλερ.

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook και στο Instagram