Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να προσφέρεις βοήθεια σε άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Άλλοτε μικρή και άλλοτε πολύ σημαντική και αναγκαία, η χαρά του να προσφέρεις είναι πάντοτε μεγάλη, μεγαλύτερη από αυτή του να παίρνεις, και την καταλαβαίνεις όταν γίνεται πράξη. Πόσες φορές έγινες η σανίδα σωτηρίας κάποιων που το είχαν ανάγκη ή έστω ένα μικρό πάτημα για να κατορθώσουν να πάνε ένα βήμα παρακάτω χάρη στη δική σου συνεισφορά; Ό,τι και να ισχύει το σίγουρο είναι ότι αυτό που αποκόμισες είναι κάτι ανεκτίμητο και συνέβαλες με τη σειρά σου στη βελτίωση των δομών ενός καλύτερου κόσμου. Ωστόσο, είτε είσαι από αυτούς που η κοινωνική προσφορά είναι τρόπος ζωής, είτε είσαι από αυτούς που σκέφτονται να προβούν σε κάποιες εθελοντικές δράσεις υπάρχουν ποικίλοι τρόποι να προσφέρεις στο σύνολο και να γίνεις ο ήρωας της αυριανής μέρας!

Αν αποφασίσεις να προσφέρεις, λοιπόν κάτι διάβασε προσεκτικά παρακάτω τα πράγματα που θα φανούν χρήσιμα:

Το πρώτο και βασικότερο είναι η εθελοντική αιμοδοσία: με μία φορά που θα δώσεις αίμα μπορείς να σώσεις έως κι 4 ζωές. Νομίζεις ότι δεν αξίζει;

Παλιά ρούχα που δεν χρειάζεσαι σε φίλους, γείτονες, γνωστούς που ξέρεις ότι τα έχουν ανάγκη. Αν πάλι δεν ξέρεις κάποιους, τότε μπορεί να απευθυνθείς σε αρμόδιες υπηρεσίες που ξέρουν ακριβώς που να τα στείλουν.

Τροφή, είδη υγιεινής, φάρμακα σε ιδρύματα, ξενώνες αστέγων ή ακόμα και στον άστεγο που βρίσκεται δύο τετράγωνα πιο πέρα από το σπίτι σου.

Νερό και φαγητό στα αδέσποτα της γειτονιάς σου.

Λίγα χρήματα στα παιδάκια που ζητιανεύουν στα φανάρια.

Συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις για αναδάσωση σε περιοχές που λεηλατήθηκαν από τις φονικές πυρκαγιές κατά τους θερινούς μήνες.

Αγορά προϊόντων, τα έσοδά των οποίων πάνε για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ψυχολογική υποστήριξη σε ευπαθείς ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Υπάρχουν φυσικά εκατοντάδες τρόποι για να προσφέρεις, εμείς όμως προτείναμε κάποιους ενδεικτικά. Το ζητούμενο, βέβαια δεν είναι τι θα δώσεις αλλά να δώσεις και αυτό πρέπει να πηγάζει από μέσα σου. Το να νιώσεις έστω και για λίγο Άνθρωπος είναι μεγάλη υπόθεση και η προσφορά σου στο σύνολο το υποδηλώνει!

3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.