The Great Hypnotist
Πηγή εικόνας: amazon.com

Υπόθεση

Στο The Great Hypnotist, o ανερχόμενος ψυχίατρος Xu Ruining (Zheng Xu), που εξειδικεύεται στην Αφυπνισμένη Ύπνωση, αναλαμβάνει την υπόθεση της ιδιόρρυθμης ασθενούς Ren Xiaoyan (Karen Mok) που πιστεύει οτι βλέπει φαντάσματα. Γρήγορα θα αντιληφθεί πως δεν είναι μια συνηθισμένη συνεδρία. Έρχεται αντιμέτωπος με τους καλά κρυμμένους φόβους του και ένα παρελθόν που τον στοιχειώνει.

Ανάλυση

Το κινέζικο θρίλερ του 2014 κινεί την περιέργεια του θεατή με μια πολύ καλά δομημένη υπόθεση πάνω στον υπνωτισμό και δημιουργεί τη τέλεια ατμόσφαιρα για να τη πλαισιώσει. Το μυστήριο που δημιουργείται γύρω από τους δύο χαρακτήρες ξεδιαλύνεται με σχετικά γρήγορο ρυθμό, η ταινία είναι μόλις 102 λεπτά, και σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Το σενάριο είναι γεμάτο ένταση και ανατροπή, χωρίς να σημαίνει αυτό οτι γίνεται προβλέψιμο ή δημιουργεί ανούσιες απορίες. Η ερμηνεία του Zheng Xu ,γνωστός για τους κωμικούς του ρόλους, είναι εξαιρετική καθώς υποδύεται έναν ιδιαίτερα πολύπλοκο και αδίστακτο στο επάγγελμα του άτομο. Έκπληξη για μένα αποτέλεσε η Karen Mok που είναι υπέροχη τόσο στις στιγμές που βρίσκεται σε ύπνωση άλλα και σε σκηνές που “ανταγωνίζεται” τον συμπρωταγωνιστή της.

The Great Hypnotist
Πηγή εικόνας: colormagazine.com

Η φωτογραφία σε όλη τη διάρκεια της ταινίας είναι καθηλωτική. Τα παιχνίδια με τους χώρους και ο υπνωτισμός που γίνεται με βάση το μέτρημα, είτε λεκτικά είτε μέσω κάποιας κίνησης, ήταν εξαιρετικοί και σαν πλάνα αλλά και ως βοηθοί στις εναλλαγές της ταινίας. Ειδικά οι τρόποι υπνωτισμού ήταν ευφυέστατοι και πολύ καλά κρυμμένοι για να τους αντιληφθεί ο ασθενής αλλά και ο θεατής. Η μουσική υπόκρουση δεν ήταν ιδιαίτερα ταιριαστή σε κάποιες σκηνές καθώς δημιουργούσε ένταση με πολύ λάθος τρόπο και κάποιες φορές αποπροσανατόλιζε από την ιστορία. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το ταλέντο της Karen Mok στο τραγούδι σε μια σκηνή που τίποτα άλλο δεν θα μπορούσε να την πλαισιώσει καλύτερα.

Κριτική 

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν ήμουν ποτέ μεγάλη φαν του κινέζικου κινηματογράφου. Mετά από αυτό το θρίλερ, όμως, άλλαξα εντελώς γνώμη. Μέσα από ένα σενάριο που δεν αργεί να μπει στο θέμα και με ηθοποιούς που σε κάνουν να παρατηρείς τη κάθε τους κίνηση, την προτείνω ανεπιφύλακτα για όποιον θέλει κάτι διαφορετικό ένα βράδυ Παρασκευής. Το The Great Hypnotist θα ανανεώσει την άποψη σας για το είδος και θα σας υπνωτίσει. Είστε έτοιμοι; Ακούστε το μέτρημα μου. Τρία. Δύο. Ένα.

The Great Hypnotist
Πηγή εικόνας: colormagazine.com

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

 

 

REVIEW OVERVIEW
Σκηνοθεσία
Σενάριο
Ερμηνεία
Μουσική Επένδυση
Previous articleΗ συγγραφέας Έλενα Φερράντε
Next articleΗθική μόδα, άρα ηθική ζωή
Λάτρης των καλών ταινιών, των περίεργων γεύσεων και του κακού χιούμορ. Μηχανικός in the making. Φράση που με κινητοποιεί: "If not me, then who? If not now, then when?"
mia-apopsi-gia-to-the-great-hypnotistΤο κινέζικο θρίλερ του 2014 κινεί την περιέργεια του θεατή με μια πολύ καλά δομημένη υπόθεση πάνω στον υπνωτισμό και δημιουργεί τη τέλεια ατμόσφαιρα για να τη πλαισιώσει.