Συνέντευξη με τους Marianna & the Dizzy Breezes!

Βάλτε και εσείς "Κόκκινα Γυαλιά"!

Σε μια τυχαία αναζήτηση στο YouTube, ο αλγόριθμος σκέφτηκε να μου προτείνει τα “Κόκκινα Γυαλιά”, το γνωστό σε όλους μας τραγούδι. Προτείνω να το ακούσετε! Νιώθω τυχερός που είπα ένα ακόμα “δε βαριέσαι” που οδήγησε σε μια μοναδική εκτέλεση του κομματιού από το συγκρότημα Marianna & the Dizzy Breezes. Δεν άργησα να στείλω ένα αυθόρμητο μήνυμα στα παιδιά, το οποίο οδήγησε στην παρακάτω συνέντευξη!

Μπορείτε να τους βρείτε στο Facebook και στο Instagram!

Κατ’ αρχάς, από που βγαίνει το όνομα της μπάντας;

Μ’αρέσει που ξεκινάμε μ’αυτήν την ερώτηση! Το όνομα της μπάντας, Marianna & the Dizzy Breezes, έχει δυσκολέψει λιγάκι τον κόσμο, οπότε αν το εξηγούμε συχνά μπορεί να του μείνει τελικά! Αρχικά, σημαίνει ”ζαλισμένα αεράκια” και προέκυψε πάνω σε ένα brain storming με τη φίλη μου τη Ντίνα, ένα απόγευμα που προσπαθούσα να της περιγράψω τις εικόνες και τις αισθήσεις που είχα στο μυαλό μου για την μπάντα. Ακρογιαλιές, δροσερό αεράκι, cocktail, κορμιά που λικνίζονται, ελαφράδα, ανεμελιά, χάδι και χαμόγελα είναι μερικές από αυτές! Η Ντίνα τις έβαλε σε λέξεις. Μας αρέσει το όνομα, μας εκφράζει.

Πότε ξεκινήσατε;

Οι live εμφανίσεις μας ξεκίνησαν τον περσινό Φλεβάρη. Το “μαγείρεμα” όμως ξεκίνησε ένα “απογευματόβραδο” του Σεπτέμβρη στο τότε μπαλκόνι μου στο Παγκράτι με το Νίκο Δρογώση, όπου με μουσικές στο laptop και μπύρες σκιαγραφήσαμε το πρώτο τοπίο.

Γιατί ξεκινήσατε;

Γιατί όλο αυτό;! Θέλαμε! Θέλαμε πολύ! Συναντηθήκαμε μια στιγμή που τυχαία ήταν ανάγκη όλων μας να φτιάξουμε κάτι δικό μας, να μας αντιπροσωπεύει και να μας εκφράζει.

Μίλησε μας για τα υπόλοιπα μέλη σας.

Αναφέρθηκα ήδη στο Νίκο Δρογώση, που εκτός από ιδρυτικό μέλος, είναι υπεύθυνος για μεγάλο μέρος των διασκευών, έχει φέρει στη μπάντα τις επιρροές του από τη Jazz, το μεγάλο του ταλέντο στο πιάνο και βέβαια, την φανταστική αφάνα του! Ο Σπύρος Κολαΐτης, ο πιο χαρούμενος και αισιόδοξος άνθρωπος του κόσμου, έφερε στην μπάντα μαζί με το μόνιμο χαμόγελό του τις ιδέες του, τις επιρροές του από τη Latin μουσική, τα congas το σαξόφωνο του και τη φωνή του. Είναι υπεύθυνος επίσης για μεγάλο μέρος των διασκευών μας. Είναι και ο Front man των Calu Cacu. Μπαντάρα. Ο Γιώργος Μουρούτσος, είναι ο μπασίστας μας, είναι η ήρεμη δύναμή της μπάντας, είναι ο Mr. “Λίγα λόγια και καλά”! Το πιο groovy μπάσο! Ο Νικόλας Αθανασιάδης στα τύμπανα, άνθρωπος πολύ δημιουργικός, ανατρέποντας με τις ιδέες του κάθε κομμάτι που προβάρουμε και θέλει ό,τι κάνει να το κάνει καλά! Και ο Δημήτρης Μουδόπουλός, ο τρομπετίστας μας, που παίζει και τρομπόνι και φλικόρνο, με την γλύκα και την ευγένειά του, ακούει πρώτα, και ύστερα προτείνει ιδέες για όμορφες μελωδίες και solo. Επίσης έρχεται στο στούντιο στη Νέα Σμύρνη με τα πόδια από το Παγκράτι! Μη μου πεις και συ τώρα, “εεε σιγά την απόσταση!” Γιατί θα με τρελάνετε εσείς οι Αθηναίοι!!

Αν έχετε επιρροές από κάποιον μουσικό, ποιες είναι και ποιος είναι εκείνος;

Έχω επιρροές από πολλά είδη μουσικής και καλλιτέχνες. Δε θα σταθώ σε έναν/μία. Από την jazz την οποία και σπουδάζω ακόμα, την κλασική μουσική που τη σπούδαζα παλαιότερα, την ποπ, το ελαφρύ ελληνικό τραγούδι, λατρεύω τα τραγούδια της παλιάς αστικής Αθήνας, τον Χατζιδάκι, τον Πλέσσα, τον Σπανό, και άλλους πολλούς πολλούς! Και λαϊκές επιρροές έχω. Γλεντάω πολύ ακούγοντας φίλους αγαπημένους και συναδέλφους σε παραδοσιακά και καλά λαϊκά. Θα ήθελα πολύ να τραγουδήσω καλά, παραδοσιακά και παλιά λαϊκά. Θα το καταφέρω κάποτε!

Πες μας για τα «κόκκινα γυαλιά».

Τα Κόκκινα γυαλιά είναι το πρώτο μας single και αυτό για μας είναι η πρώτη μας μεγάλη χαρά! Θέλαμε να διασκευάσουμε ένα αγαπημένο μας κομμάτι μιας που δεν ήμασταν ακόμα έτοιμοι για κάτι πρωτότυπο, παρόλο που αυτό ήταν και παραμένει στόχος μας. Ένα ωραίο απόγευμα στο στούντιο, μας λέει ο Σπύρος, λοιπόν παιδιά, έχω την ιδέα, κόκκινα γυαλιά σε Salsa! Εκείνα τα βράδια, τυχαία άκουγα θυμάμαι, τα άπαντα του Κραουνάκη και της Νικολακοπούλου και νανουριζόμουν! Δε σου κρύβω ότι το φοβήθηκα λίγο στην αρχή. Να προτείνουμε δηλαδή κάτι τολμηρό σε ένα κομμάτι που θεωρείται classic πια. Όμως με πίστη και εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, αλλά και στην ιδέα την ίδια, το προχωρήσαμε. Αυτό που ήθελα να πετύχουμε ήταν να φωτίσουμε αυτό το κομμάτι από μια άλλη γωνία. Να σταθούμε στην αισιοδοξία που κρύβει μέσα του και στο φως του.
Διαβάζοντας και ξαναδιαβάζοντας σιγουρεύτηκα ότι η φράση που θα γίνει οδηγός μας είναι: “Πώς μ’αρέσει αυτός ο ήλιος όταν βγαίνει το πρωί!”.

Και μετά το άκουσε ο Σταμάτης (Κραουνάκης) και ήρθε η δεύτερη μεγάλη χαρά. Μας έδωσε την άδεια να το κυκλοφορήσουμε και την ευχή του! Μας συγκίνησε πολύ. Ούτε που ήξερε κανέναν από μας και μας εμπιστεύτηκε. Μας στήριξε πολύ με τη στάση του. Μας χάρισε μεγάλη ηθική και ψυχολογική ανάταση αυτό και κουράγιο φυσικά να συνεχίσουμε. Τώρα είναι στη διάθεσή σας και ευχόμαστε να το αγαπήσετε και σεις όπως και μεις και όπως λέω, να φέρει την άνοιξη στην καρδιά σας!

Με τι ασχολείστε αυτόν το καιρό;

Αυτόν τον καιρό… Είμαστε δυστυχώς μακριά ο ένας από τον άλλον! Επικοινωνούμε ηλεκτρονικά. Όλοι μας σκεφτόμαστε τη μουσική και δουλεύουμε στο μυαλό μας και στο όργανό μας διάφορες ιδέες λαχταρώντας τη μ.κ. (μετά καραντίνας) εποχή! Βέβαια ο καθένας έχει και τα δικά του… Για παράδειγμα ο Νίκος φτιάχνει ιατρικές μάσκες στο 3d printer του! Έχω ενθουσιαστεί μ΄ αυτό!

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μέσα σε όλο αυτό που ζούμε, αναρωτιέμαι αν μπορούμε να κάνουμε σχέδια! Ας είμαστε αισιόδοξοι όμως. Έχουμε στα σκαριά τραγούδια, διασκευές αλλά και πρωτότυπα. Θα θέλαμε να έρθει ένα album στη συνέχεια. Η συναυλία μας στις 2 Απριλίου στο Holywood Stage αναβλήθηκε φυσικά, οπότε θέλουμε οπωσδήποτε να σας συναντήσουμε, να σας παίξουμε, να σας τραγουδήσουμε, να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε ρε παιδιά!

Θες να μας αφήσεις με κάτι δικό σου;

Θα σας αφήσω με ένα ρεφρέν από τα κόκκινα γυαλιά. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Όσο μας απομακρύνει τώρα ο ιός, τόσο κοντά θα μας έχει φέρει στο τέλος. Κουράγιο και το νου σας στο φίλο που φωνάζει, εκδρομή!

“Πώς μ’ αρέσει αυτός ο ήλιος
πώς μ’ αρέσει αυτός ο ήλιος
πώς μ’ αρέσει το πρωί
κι είναι βάσανο ο φίλος
είναι βάσανο ο φίλος
που φωνάζει εκδρομή”.

 

Σημείωση του αρθρογράφου: Για τους οπτικούς φίλους, παραθέτω το βίντεο του κομματιού. Στη περιγραφή υπάρχουν links για το που μπορείτε να το αποκτήσετε!

 

 

 

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.