Νιώθεις ότι καβγαδίζεις συνέχεια με τους αγαπημένους σου ανθρώπους; Βρίσκεσαι σε μια συνεχόμενη διαμάχη χωρίς αποτέλεσμα;

Καθημερινό φαινόμενο στις μέρες μας, αφού οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής, το άγχος, η κούραση, το στρες μας φορτίζουν αρνητικά και δυστυχώς οξύνουν αρκετά το νευρικό μας σύστημα, ακόμα κι αν αυτό θέλει να μείνει σε καταστολή.

Πώς βρισκόμαστε όμως μπλεγμένοι σε διαμάχες και για ποιούς λόγους; Σίγουρα αν μιλήσουμε για τις διαμάχες στην οικογένεια η απάντηση είναι ξεκάθαρη: επειδή υπάρχει η τριβή της καθημερινότητας και επειδή αποτελεί μια εντελώς δεδομένη σχέση για όλους. Παρ’όλ’αυτά, πριν εμπλακείς σ’ έναν ακόμα – οικογενειακό ή μη- καβγά, αναρωτήσου αν αξίζει να δώσεις τη “μάχη” σου, αλλά κι αν είσαι σίγουρος-η ότι έχεις επιλέξει το σωστό τρόπο για να τη δώσεις, ώστε να υπάρξει πιθανότητα να βρεθούν λύσεις.

Σας προτείνουμε “tips”  που θα σε βοηθήσουν μελλοντικά να έχεις λίγο πιο ήπιες μάχες και στο τέλος να βγείτε όλοι κερδισμένοι.

  1. Εστίασε στο πραγματικό ζήτημα

Μην ενθαρρύνεις την άλλη πλευρά να φερθεί αμυντικά. Ο στόχος σου πρέπει να είναι να πείσεις το άτομο που έχεις απέναντί σου να δει τα πράγματα από τη δική σου πλευρά, ώστε να μπορέσετε να σκεφτείτε μαζί το θέμα και να καταλήξετε σ’ένα κοινό συμπέρασμα.

2. Διαφώνησε με ερωτήσεις

Αντί να μπεις κατευθείαν στο θέμα με βολές κατά του συνομιλητή σου, κέρδισε το ενδιαφέρον και τη συμπάθειά του με ερωτήσεις που θα τον κάνουν να δει τα πράγματα από τη δική σου μεριά, ” Αν ήσουν εσύ στη θέση μου, τι θα έκανες κάθε φορά που…”

3. Κάν΄το με τακτ

Προσπάθησε να μην ξεχνάς τους καλούς σου τρόπους και την ευγένειά σου, πόσο μάλλον όταν μαλώνεις με τους γονείς σου που όντας μεγαλύτεροι απαιτείται να υπάρχει κάποιος σεβασμός απέναντί τους. Επιπλέον, καλό θα ήταν να είστε μόνοι διότι δεν είναι ωραίο να λύνουμε τις διαφορές μας μπροστά σε τρίτους.

4. Διάλεξες τη στάση που θα κρατήσεις; Δώσε και έξυπνο τέλος

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το να γνωρίζεις τι να πεις και πότε να το πεις ή τι να μην πεις μπορεί να κάνει τη ζωή σου ευκολότερη. Επίσης, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να τελειώσεις μια διαφωνία τη σωστή στιγμή, πριν να γίνει καταστροφική για μια σχέση. Οπότε την επόμενη φορά που προκύψει καβγάς, μέτρα από μέσα σου τουλάχιστον μέχρι το 10 πριν να ετοιμαστείς για επίθεση.

 

 

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.