Πηγή εικόνας: cccc.gr

Τις διαδικτυακές του πόρτες ανοίγει το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με αφορμή τα μέτρα που ανατέθηκαν από την κυβέρνηση. Έπειτα από συζήτηση με τον διευθυντή του κέντρου, Μύρων Μιχαηλίδη, μου ανοίχτηκε για τις δυνατότητες του πολιτιστικού κέντρου και τον στόχο που έχουν ως καλλιτεχνικό δρώμενο.

Είναι ένας δύσκολος καιρός για τους καλλιτέχνες παντός τύπου καθώς έχουν απαγορευτεί κάθε είδους παράσταση και συναυλία. Αυτό, όμως, δεν αποθαρρύνει το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, που με την σειρά του επιθυμεί να προσφέρει στον κόσμο «τέχνη» χρησιμοποιώντας live streaming. Πολλές φορές το κέντρο έχει αδικηθεί και είναι καιρός να θυμηθεί ο κόσμος το μεγαλείο και το έργο του Κέντρου αυτού. Η Διοίκηση καλλιτεχνικού τομέα, κάνει τα πάντα για να αναδειχθεί το Κέντρο και οι καλλιτέχνες του όπως θα έπρεπε.

Το Πολιτιστικό Κέντρο

Το κέντρο, όντας ένα από τα 3 μεγαλύτερα της Ελλάδας, έχει πληθώρα παραστάσεων, εκθέσεων και συναυλιών.

κέντρο
Πηγή: www.cccc.gr

Αρκετές παραστάσεις που έρχονται στην Αθήνα, ξεκινάνε από το Ηράκλειο και φτάνουν και στο εξωτερικό. Με εγκαταστάσεις σύγχρονες και αναβαθμισμένες, με αξιοπρεπέστατο ανθρώπινο δυναμικό και καλλιτέχνες, έχει στο πρόγραμμά του εκδηλώσεις που θα καθηλώσουν κάθε ακροατή και θεατή. Το κτήριο παρέχει 6 αίθουσες, με την κύρια αίθουσα να είναι η «Ανδρέα και Μαρία Καλοκαιρινού» με χωρητικότητα 740 ατόμων. Το κέντρο αποτελείται από 5 κτήρια τα οποία έχουν μοντέρνα αρχιτεκτονική και αφήνουν άναυδο όποιον περνάει από έξω. Στεγάζονται επίσης τα καμαρίνια των καλλιτεχνών, το εστιατόριο του κέντρου και φιλοξενούν τα γραφεία της Διοίκησης του Καλλιτεχνικού τομέα, όπου είχα και την ευκαιρία να επισκεφτώ.

Μέσω της επίσημης σελίδας τους, ανακοίνωσαν πως θα γίνεται αναμετάδοση του προγράμματος του Νοεμβρίου. Η πρώτη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 21 Νοεμβρίου στις 21:00.

Ζαχαρίας Σπυριδάκης: Ο μίτος της Αριάδνης

Η μουσική εκδήλωση έχει ως στόχο το ταξίδι μέσα από την Κρητική παραδοσιακή μουσική.

κέντρο
Πηγή: www.cccc.gr

O Ζαχαρίας Σπυριδάκης, είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με παρουσία στον χώρο από το 1980. Στην σύμπραξη αυτού του έργου συμμετέχουν ο Μιχάλης Κονταξάκης, ο Γιώργος Μανωλάκης, ο Γιάννης Παπαζάνης, ο Γιάννης Πολυχρονάκης και ο Γιάννης Κούτης. Όλοι μαζί μας ταξιδεύουν στο παρελθόν με παρουσία στο παρόν, μέσα από την ιστορία της Κρητικής μουσικής και τα πρώτα χνάρια της.

Ημέρα και ώρα μετάδοσης: 21 Νοεμβρίου 2020, 21:00

Καλλιτέχνες

Ζαχαρίας Σπυριδάκης | κρητική λύρα, τραγούδι

Γιώργης Μανωλάκης | λαούτο, τραγούδι

Γιάννης Παπατζανής | κρουστά, τραγούδι

Γιάννης Πολυχρονάκης | μπάσο

Μιχάλης Κονταξάκης | μαντολίνο

Γιάννης Κούτης | ούτι, τραγούδι

Αναμένεται το πρόγραμμα για τις υπόλοιπες ημερομηνίες των εκδηλώσεων μετά από ανακοίνωσή τους στο επίσημο site τους.

Για παραπάνω πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα τους, εδώ.


Πηγές που χρησιμοποιήθηκαν:

  • www.cccc.gr

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

2 COMMENTS

Comments are closed.