Χριστούγεννα… Στολίδια, πολύχρωμα λαμπάκια, οικογενειακά τραπέζια με κάθε λογής εδέσματα, παρέες φίλων, εκδρομές, αναμμένα τζάκια, ψώνια, χαμόγελα, χαρούμενες στιγμές, χαλάρωση, ξεκούραση, θαλπωρή. Λέξεις που αναμφισβήτητα χαρακτηρίζουν τις ημέρες των Χριστουγέννων και όλοι ή αναπολούμε ή προσμένουμε κάθε χρόνο με λαχτάρα.

Αυτές οι μέρες όμως δεν είναι ιδιαίτερες και χαρούμενες για όλους, δεν είναι ίδιες για όλους. Υπάρχουν παιδιά και άνθρωποι γύρω μας, διαφόρων ηλικιών, που είναι φτωχοί, άρρωστοι ή μόνοι τους σε αυτόν τον κόσμο και αυτό που πραγματικά αποζητούν έστω για εκείνες τις χαρμόσυνες μέρες του χρόνου είναι η θαλπωρή και η ανθρωπιά.

Θαλπωρή και ανθρωπιά. Δύο λέξεις απλές, καθημερινές αλλά διόλου ευκαταφρόνητες. Λέξεις  με τεράστια σημασία, που υπόσχονται πολλά σε εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη και θα έκαναν τα πάντα για να απολαύσουν τουλάχιστον αυτά τα Χριστούγεννα όσα αναλογούν, δικαίως, σε κάθε άνθρωπο.

Ας ενωθούμε φέτος τα Χριστούγεννα όλοι μαζί για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, μικρούς και μεγάλους, που έχουν ανάγκη. Άλλωστε η λέξη κλειδί των Χριστουγέννων είναι μία: « ΠΡΟΣΦΟΡΑ». Ναι, αυτό ακριβώς σηματοδοτούν τα Χριστούγεννα. Τις μέρες προσφοράς, όπου δεν νοιαζόμαστε για το τι εθνικότητα, θρησκεία και μόρφωση έχει ο διπλανός μας, παρά μας ενδιαφέρει να του απλώσουμε το χέρι μας, να του προσφέρουμε την βοήθειά μας. Μια βοήθεια ειλικρινή, ανιδιοτελή, χωρίς ανταλλάγματα, ένα χέρι βοηθείας από ανθρώπους σε ανθρώπους που επιζητούν από κάπου να «πιαστούν».

Όσοι όμως βοηθήσουμε θα ανταμειφθούμε και με το παραπάνω, όχι υλικά αλλά πνευματικά. Η συνεισφορά μας προς τους ανθρώπους αυτούς θα μας λυτρώσει, θα μας «γεμίσει» γαλήνη, θα μας κάνει να αισθανθούμε απαραίτητοι και σημαντικοί για εκείνους. Η ψυχική ικανοποίηση και ανάταση που θα νιώσουμε θα είναι μεγάλη.

 «Τα Χριστούγεννα είναι ένα τονωτικό για τις ψυχές μας. Μας ωθεί να σκεφτούμε τους άλλους, και όχι τον εαυτό μας. Κατευθύνουν τις σκέψεις που μας δίνει».
B. C Forbes

 

Ας συνδράμουμε, λοιπόν, προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια, αγοράζοντας από τα bazar των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων τα διάφορα έργα τους, ή με το να γίνουμε εμείς οι ίδιοι μέλη των εθελοντικών αυτών δράσεων και κατ’ επέκταση των εθελοντικών οργανισμών.

Ελάτε να προσφέρουμε λίγη από την χαρά, την θαλπωρή, την αγάπη και την ανθρωπιά μας στους συνανθρώπους εκείνους που μας χρειάζονται.

 

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», η «Κιβωτός του Κόσμου», τα «Παιδικά Χωριά SOS», οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», το «Μπορούμε», το «Κέντρο Βρεφών Μητέρα», η «Action Aid» και πολλές ακόμη εθελοντικές οργανώσεις μας περιμένουν και αυτά τα Χριστούγεννα!

 

«Χριστούγεννα! είναι η εποχή για το προσάναμμα ξύλων στην φωτιά του χολ, την πρόσχαρη φλόγα της φιλανθρωπίας στην καρδιά»
Washington Irving

 

7

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.