Kontrola

Η Majka είναι στο αεροδρόμιο, περιμένοντας να αναχωρήσει για την Ρώμη. Η Natalia εργάζεται στο προσωπικό του αεροδρομίου ως security. Όλα φαίνονται κανονικά, μια τυπική μέρα στην δουλειά. Μέχρι που μια τυχαία συνάντηση μετά απο καιρό έρχεται να διαταράξει αυτή την ρουτίνα και να αναζωπυρώσει μια σχέση που φαινομενικά είχε τελειώσει εδώ και καιρό.

Λίγα λόγια για την σειρά

Η mini διαδυκτιακή σειρά της Natasza Parzymies, Kontrola, έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2019 στο YouTube, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τον ενθουσιασμό του κόσμου τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η σειρά ξεκίνησε ως μια σύντομη αυτοτελής ιστορία για την ερωτική σχέση δύο γυναικών που συναντιούνται μετά απο καιρό στο checkpoint ενός αεροδρομίου. Το σενάριο προοριζόταν για μια εργασία που είχε αναλάβει η Parzymies στην σχολή της ,στο Warsaw Film School. Δεν γνώριζε τότε ότι το πρώτο επεισόδιο της σειράς θα αποκτούσε πάνω απο δεκατέσσερα εκατομμύρια προβολές, αφήνοντας το κοινό της να διερωτάται για την συνέχεια.

Ένα χρόνο μετά βγήκε το δεύτερο επεισόδιο, με την συνδρομή και οικονομική υποστήριξη του Panavision Poland και του Parada Rownosci, ενός οργανισμού που ασχολείται με τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας στην Πολωνία. Το πρώτο επεισόδιο γυρίστηκε στο κτίριο της σχολής. Με τους γυάλινους τοίχους και την μοντέρνα αισθητική του προσιδιάζει αρκετά σε αεροδρόμιο. Σε συνδυασμό με τα κοντινά πλάνα, ο θεατής εστιάζει αμέσως στις δύο κεντρικές γυναικίες φιγούρες και στα έντονα βλέμματα που ανταλλάσουν, νιώθοντας την σεξουαλική ένταση που υπάρχει ανάμεσά τους.

Η Parzymies επιθυμούσε να παρουσιάσει μια σύντομη ιστορία που θα εξυμνούσε τον έρωτα ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, μέσα απο μια απλή συνάντηση που ωστόσο κρύβει πολλά περισσότερα. Το ίδιο ισχύει και για τον τίτλο. Το Kontrola στα Πολωνικά μεταφράζεται ως “checkpoint”. Στα αγγλικά ωστόσο αποδίδεται και ως “έλεγχος”, παραπέμποντας στον έλεγχο που υφίσταται η αγάπη και δη η αγάπη μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου. Το Kontrola είναι μια ιστορία αγάπης και τρυφερότητας μεταξύ δύο γυναικών που ερωτεύτηκαν βαθειά αλλά τελικά έπρεπε να ακολουθήσουν διαφορετικά μονοπάτια. Δεν κάνει κανένα κοινωνικό σχόλιο, ούτε έχει διδακτικό χαρακτήρα, αφήνοντας τους θεατές να βιώσουν την ιστορία ως έχει. Ως μια γλυκόπικρη ερωτική σχέση.

Kontrola
Πηγή: Altao.pl

Η αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στην  LGBTQ κοινότητα

Η σειρά γυρίστηκε σε μια περίοδο όπου η ακροδεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας μεταχειρίζεται μια αντι- ΛΟΑΤΚΙ ρητορική. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η “LGBTQ ιδεολογία” είναι εισαγώμενη απο το εξωτερικό, αποσκοπώντας στο να υπονομεύσει το Πολωνικό κράτος και τις χριστιανικές του αξίες. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή επιτροπή για τα δικαιώματα των LGBTQ, η Πολωνία είναι η πιο ομοφοβική χώρα αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Πολλοί γκει, λεσβίες και τρανς αποχωρούν από την χώρα, αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο για να ζήσουν.

Τα τελευταία δύο χρόνια τοπικοί πολιτικοί προσπαθούν να καταστείλουν την διεξαγωγή του Pride στις περιοχές τους. Ταυτόχρονα, υπάρχει έξασρη της βίας, λόγω των ακροδεξιών που επιτίθονται στις παρελάσεις που γίνονται για την ισότητα. Παράλληλα, το ένα τρίτο της χώρας έχει ανακυρηχτεί “LGBTQ free zone”. Δηλαδή ζώνη όπου δεν υποστηρίζεται τη “LGBTQ ιδεολογία”, καθιστώντας αποπνικτική την διαβίωση ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε αυτές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση της κυβέρνησης απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα πατήστε εδώ.

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press

REVIEW OVERVIEW
Σκηνοθεσία
Σενάριο
Ερμηνείες
Μουσική επένδυση
Previous articleΑμερική-Ιαπωνία: συμμαχία διαρκείας
Next articleΜάρκες της γρήγορης μόδας (μέρος 1ο)
" Well...Εδώ Κατερίνα. Εθισμένη whovian, από μικρή ερωτευμένη με τον Σέρλοκ και τον σκουμπι ντου(ναι...έχω μια τάση για τα μυστήρια) και τα τελευταία χρόνια κολλημένη με anime, όπως καταλαβαινεται περνάω αρκετό από τον χρόνο μου παρακολουθωντας σειρές. Κάτι ανάμεσα σε introverted και extroverted, προτιμώ άλλες φορες να περνάω τις μέρες μου με ένα βιβλίο και άλλες με τους φίλους μου σε συναυλίες"
kontrola-h-lgbtq-seira-pou-kerdise-to-youtubeΜια μίνι ρομαντική σειρά γυρισμένη στην Πολωνία απο μία φοιτήτρια του κινηματογράφου. Δύο γυναίκες που συναντιούνται στο αεροδρόμιο μετά απο χρόνια, ένα ειδίλλυο που αναζωπυρώνεται. Τελικά θα καταλήξουν μαζί ή οι δυσκολίες θα τις απομακρύνουν ακόμη περισσότερο;

2 COMMENTS

Comments are closed.