Inuyashiki
Πηγή: agussw.deviantart.com

Το Inuyashiki αποτελεί σίγουρα ένα anime γεμάτο δράση, ένταση και ηθικά διδάγματα.

Η υπόθεση

Το anime περιστρέφεται γύρω από δύο εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους. Ο πρώτος, Inuyashiki Ichiro, είναι ένας 58χρονος άντρας χωρίς φίλους και με μια οικογένεια που δεν του δίνει σημασία. Ο δεύτερος, Shishigami Hiro, ένας 17χρονος μαθητής λυκείου, αρκετά δημοφιλής ανάμεσα στα κορίτσια του σχολείου. Ένα βράδυ οι δύο τους βρίσκονται τυχαία στο ίδιο σημείο όταν μια έκρηξη από ένα άγνωστο αντικείμενο καταστρέφει τα σώματα τους.

Ξυπνώντας λίγες ώρες μετά, αρχικά θεωρούν πως ήταν απλώς ένα όνειρο, όμως σύντομα συνειδητοποιούν την αλήθεια. Τα σώματα τους έχουν πλέον αντικατασταθεί από πανίσχυρες μηχανές. Ο Inuyashiki αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνάμεις για να βοηθήσει τους ανθρώπους ενώ ο Shishigami μετατρέπεται σε δολοφόνο, σκοτώνοντας ακόμα και μικρά παιδιά για να ψυχαγωγηθεί. Ο διαφορετικός τρόπος αντίληψης τους, σύντομα θα τους φέρει σε σύγκρουση με το μέλλον της ανθρωπότητας να κρέμεται από το αποτέλεσμα.

Λίγα Λόγια

Το Inuyashiki αποτελείται από 11 επεισόδια και κυκλοφόρησε το 2017. Βασίζεται στο ομώνυμο manga του 2014-2017 από τον Hiroya Oku. Το 2018 κυκλοφόρησε και Live Action movie. Αν το anime κάνει κάτι καλά, αυτή είναι η έμφαση που δίνει στην ανθρώπινη συμπεριφορά. Ο κάθε άνθρωπος, νέος ή γέρος, πλούσιος ή φτωχος, δυνατός ή αδύναμος, είναι εν δυνάμει ένας ήρωας. Αυτό που καθορίζει το τι είμαστε είναι η νοοτροπία μας, ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Ανά πάσα στιγμή έχουμε τη δυνατότητα της επιλογής, να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας και συνεπώς τη ζωή μας. Δίνοντας το παράδειγμα των δύο πρωταγωνιστών, οι οποίοι έχουν τις ίδιες ακριβώς δυνάμεις το anime τονίζει το πόσο διαφορετικό είναι το αποτέλεσμα. Θα μπορούσαν να είναι και οι δύο ήρωες ή να έβλαπταν και οι δύο τον κόσμο όμως οι αξίες και τα ιδανικά είναι εκείνα που στην τελική χάραξαν τον δρόμο του καθενός.

Αν και αρκετά σύντομο, το Inuyashiki ακολουθεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή, χτίζοντας προσεκτικά τους χαρακτήρες των ατόμων που εμπλέκονται στην ιστορία. Αποτελεί σίγουρα ένα anime με πολύ δράση και βίαιες σκηνές, που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σου στα ύψη. Στο τέλος όμως της ημέρας θα σε βάλει να σκεφτείς. Ίσως αφού το παρακολουθήσεις αποφασίσεις να γίνεις και εσύ ένας καθημερινός ήρωας.

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-press

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία και Ανάπτυξη Πλοκής
Ανάπτυξη Χαρακτήρων
Μουσική Επένδυση
Σχέδιο και Τέχνη
Προηγούμενο άρθροΗ κωμωδία «Μισά-μισά» από τον Οκτώβριο στο Μικρό Παλλάς
Επόμενο άρθροΗ αξία και η σημασία του οικογενειακού τραπεζιού
Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Λάτρης της ψυχολογίας, της ιστορίας και της ποίησης. Αδυναμία μου τα anime, το σκάκι και τα παιχνίδια τύχης. Αν με ρωτούσατε να περιγράψω την ιδανική εικόνα στο μυαλό μου αυτή θα ήταν "βροχή, ένα καλό βιβλίο μυστηρίου και ένα ποτήρι κρασι". Αν πάλι μου ζητούσατε να μιλήσω για το όνειρο μου, τότε δε θα χρειαζόταν να σας πω κάτι καθώς μπορείτε να το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια, την οικογένεια μου, το Beasty.
inuyashiki-ena-anime-panw-sth-dynamh-twn-anthrwpinwn-epilogwnΑν και αρκετά σύντομο, το Inuyashiki ακολουθεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα πλοκή, χτίζοντας προσεκτικά τους χαρακτήρες των ατόμων που εμπλέκονται στην ιστορία. Αποτελεί σίγουρα ένα anime με πολλή δράση και βίαιες σκηνές, που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σου στα ύψη. Στο τέλος όμως της ημέρας θα σε βάλει να σκεφτείς. Ίσως αφού το παρακολουθήσεις αποφασίσεις να γίνεις και εσύ ένας καθημερινός ήρωας.

5 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.