βιβλίο
βιβλίο

Αγαπημένα μου πλάσματα,

Όπως όλα τα βιβλία έτσι και αυτό, το έχω διαβάσει! Εδώ μοιράζομαι την προσωπική μου άποψη και αυτό που μου μένει κλείνοντας ένα βιβλίο. Δεν είναι κριτική, δεν είναι καν παρουσίαση. Είναι η άποψη ενός ανθρώπου που αγαπά το διάβασμα! Για αυτό να μην τα κάνουμε και Ευαγγέλιο αυτά που γράφω! Στο θέμα μας τώρα! Ένα βιβλίο για όλο τον χρόνο..

Αυτήν την εβδομάδα έχω ένα πολύ ξεχωριστό και αγαπημένο βιβλίο. Οι μέρες αφηγούνται του E.Galeano είναι ένα βιβλίο για όλο τον χρόνο. Και το εννοώ κυριολεκτικά! Κάθε σελίδα αντιστοιχεί σε μια ημέρα του έτους. Είναι σαν ημερολόγιο αλλά και όχι. Σε κάθε σελίδα θα βρει κανείς γραμμένα διάφορα πράγματα. Άλλοτε πολιτικά και άλλοτε πληροφορίες που μόνο στον Εκατομμυριούχο θα σου φανούν χρήσιμες –ή και όχι!

Ο Galeano έχει γράψει κι άλλα βιβλία που αξίζει να διαβαστούν και με το παραπάνω –αλλά θα πούμε άλλη φορά γι’ αυτά! Γεννημένος στην Ουρουγουάη, έχει έναν μοναδικό τρόπο να διηγείται την ιστορία. Ο συγγραφέας μας, αναδεικνύει με τρομερή ευγένεια και καθηλωτική ειλικρίνεια την αδικία του κόσμου που ζούμε. Δεν φιλοσοφεί για την αδικία και το παράλογο του κόσμου έτσι γενικά πίνοντας ένα ωραίο ποτήρι κρασί. Ο Galeano γράφει για τον παραλογισμό του πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Ευρηματικός, ειλικρινής, διαφορετικός και αξιόπιστος είναι μόνο λίγα επίθετα που θα μπορούσα να έχω για τον Galeano.

E. Galeano, Οι μέρες αφηγούνται, εκδόσεις Πάπυρος

365 σελίδες! Διάβαζα μια σελίδα, κάθε μέρα, για ένα χρόνο! Ναι! Το πήρα μαζί μου στα εξωτερικά, στα εσωτερικά, σε άλλα σπίτια, σε camping και πάει λέγοντας… Πολύ καζούρα -να τα λέμε κι αυτά- αλλά πέρασα υπέροχα!

Να περνάτε και ‘σεις όμορφα!

Τα φιλιά μου,

Ελένη

Υ.Γ. Απόσπασμα από το βιβλίο για να δείτε ότι λέω αλήθεια:

12 Ιουνίου

Η διαλεύκανση του μυστηρίου

Το 2010 ομολογήθηκε γιατί έγινε ο πόλεμος στο Αφγανιστάν: το πεντάγωνο αποκάλυψε ότι στη χώρα υπήρχαν κοιτάσματα αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα κοιτάσματα δεν περιείχαν Ταλιμπάν.

Περιείχαν χρυσό, χαλκό, σίδηρο αλλά κυρίως λίθιο, απαραίτητο στα κινητά τηλέφωνα και τους φορητούς υπολογιστές. [σελ.180, Galeano E., 2012]

 

Υ.Γ.2 Η φωτογραφία είναι του Tim Tadder. Καλός είναι και δαύτος! Και αν χάσατε κάποιο βιβλίο εδώ είναι το προηγούμενο HHhH. Λίγο πιο κοντά στο τέρας… ή για περισσότερα άρθρα Beasty-press.com

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.