10. Κραυγή της Βόζεμπεργκ στην Κομισιόν για το προσφυγικό

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βοζεμπεργκ, κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν που αφορά το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και ειδικά τα νησιά. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο αριθμός των μεταναστών υπερβαίνει τους 50.000 με τις αιτήσεις για άσυλο να ξεπερνούν τις 100.000. Η ευρωβουλευτής ανέφερε, ότι το Ελληνικό Κράτος λαμβάνει μέτρα, ώστε να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση κυρίως των νησιών, τα οποία έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα. Παρ’ όλα αυτά, ζήτησε την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε αυτή την προσπάθεια μιλώντας για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και εκρηκτικής πραγματικότητας.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί, ότι μαζεύτηκαν όλοι οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου σε μία διαδήλωση στο Κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα έξω από την Βουλή, καθώς είναι αρνητικοί απέναντι στην λύση που προτείνει η Κυβέρνηση. Με άλλα λόγια, η Κυβέρνηση σε μία κίνηση μερικής επίλυσης του μεταναστευτικού προβλήματος ήταν η δημιουργία και άλλον κλειστών σποτ. Ενάντια, λοιπόν, σε αυτή την απόφαση είναι οι κάτοικοι των νησιών “εισόδου”, οι οποίοι ζήτησαν να κάνουν συζήτηση με τον πρωθυπουργό στα πλαίσια της λογικής.

9. Η κατάσταση υγείας του Κώστα Βουτσά

Δύο εβδομάδες συνεχόμενες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  νοσηλεύεται ο αγαπημένος ηθοποιός όλων, Κώστας Βουτσάς. Αν και η πλήρης κατάσταση της υγείας του δεν είναι γνωστή, η γυναίκα και η κόρη του, βέβαια, φαίνονται συγκροτημένα αισιόδοξες. Από ό, τι ξέρουμε ο γνωστός ηθοποιός είχα ξαναπεράσει πριν από λίγους μήνες μία λοίμωξη του αναπνευστικού, όπου και τότε είχε νοσηλευτεί για λίγες μέρες στο νοσοκομείο.

Η κόρη του Σάντρα ανέφερε σε σχετική της δήλωση : “Ο πατέρας μου είναι σε μια αργή, ως προς την εξέλιξη αλλά σταθερή κατάσταση”, ανέφερε χαρακτηριστικά. “Είναι ακόμα στην Εντατική αλλά σιγά σιγά αρχίζουν και κάποια πράγματα τα αποσυνδέουν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Βρίσκεται ακόμα σε καταστολή και δεν έχει επικοινωνία. Σιγά σιγά, όμως, την κόβουν την καταστολή. Εμείς τον βλέπουμε αλλά με έναν άνθρωπο σε καταστολή δεν μπορείς ουσιαστικά να επικοινωνήσεις”

8. Νέα τεχνολογική δυνατότητα επικοινωνίας με τους νεκρούς 

Στην Νότιο Κορέα, οι δυνατότητες της τεχνολογίας έχουν ξεπεράσει την ανθρώπινη φαντασία κατά πολύ. Είναι αδιαμφισβήτητο πως η τεχνολογία έχει αποκτήσει σημαντικό επικουρικό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Παρ’ όλα αυτά, η πειραματική έκθεση ενός προγράμματος Virtual Reality προκάλεσε αντικρουόμενες αντιδράσεις. Στόχος αυτού του τεχνολογικού πειραματισμού ήταν η επανασύνδεση μίας μητέρας με 7χρονη κόρη της που απεβίωσε το 2016. Μετά από προσπάθειες 8 μηνών, η μητέρα κατάφερε να περάσει μία ολόκληρη μέρα μαζί με την κόρη της. Σημαντικό θα ήταν να σημειωθεί, ότι όλη αυτή η διαδικασία γίνεται υπό το βλέμμα πολλών καμερών, αφού αποτελεί μέρος τηλεοπτικής εκπομπής.
Η μητέρα ανέφερε: “ Συνάντησα και πάλι την κόρη μου, η οποία με χαιρέτησε με χαμόγελο. Ήταν για λίγο, αλλά ήταν μία ευτυχισμένη στιγμή. Νομίζω ότι έζησα ένα όνειρο που πάντοτε επιθυμούσα.”
Αν και για την μητέρα της μικρής ήταν μία ευχάριστη εμπειρία, το κοινό έχει χωριστεί στα δύο. Από την μία πλευρά, είναι μία σημαντική εξέλιξη της τεχνολογίας που βοηθάει τον κόσμο να διαχειριστεί το μεγάλο άγνωστο του θανάτου, αλλά και το πένθος και να φέρει μία νότα αισιοδοξία και παρηγοριάς. Από την άλλη πλευρά, το γεγονός, ότι όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται στα πλαίσια μιας εκπομπής, δημιουργεί αρνητικές απόψεις σχετικά με την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Επιπλέον, αυτή η δυνατότητα μπορεί να υπάρξει σύγχυση μεταξύ πραγματικότητας και εικονικού κόσμου για τα άτομα που την απολαμβάνουν.

7. Έρχεται ξανά το θρυλικό MEGA

Mία ευχάριστη είδηση για το ελληνικό τηλεοπτικό κοινό ήρθε στην επιφάνεια. Την Δευτερα 17/02  ξεκινάει ξανά την λειτουργία του μετά από μία διακοπή αρκετών μηνών το αγαπημένο τηλεοπτικό κανάλι όλων, το mega channel. Ήδη στους τηλεοπτικούς μας δέκτες έχει εμφανιστεί το σήμα του καναλιού, ενώ παράλληλα έχει κυκλοφορήσει και το πρώτο διαφημιστικό σποτάκι του σταθμού με το αρχικό σήμα του σταθμού υπό διάφορες μορφές να βρίσκεται στην θέση του πρωταγωνιστή με την χαρακτηριστική φράση “ MEGA όπως πάντα”.

Στην δημοσιότητα δόθηκε και το πρόγραμμα της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας του σταθμού, το οποίο ενδεικτικά έχει ως εξής:

06.00 ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA

09.00 ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ

10.00 MEGA MAGAZINO

11.15 ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

12.00 ΒΕΡΑ ΣΤΟ ΔΕΞΙ

13.00 MEGA Γεγονότα: ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13.50 Η ΝΤΑΝΤΑ

14.20 ΜΑΡΙΑ Η ΑΣΧΗΜΗ

15.10 ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΔΥΟ ΖΩΕΣ

15.50 Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ

16.30 ΝΟΣΤΙΜΑ… ΚΑΙ ΑΠΛΑ

17.00 ΔΕΛΤΙΟ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ

7.10 ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

17.20 LIVE NEWS

19.00 ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΕΣ

20.00 MEGA Γεγονότα: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21.00 ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ

22.00 ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ

23.00 ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

6. Βρέθηκε η 7χρονη Βαλεντίν

Σταμάτησαν οι έρευνες για την ανεύρεση της 7χρονης Βαλεντίν, όπου είχε σημάνει εδώ και αρκετές μέρες συναγερμός για την εξαφάνισή της. Τελικά, η μικρή βρέθηκε στην Λιόν της Γαλλίας μαζί με την μητέρα της. Παρ’ όλο, όμως, το αίσιο τέλος για την μικρή η ιστορία περιπλέκεται. Αναφορικά, ο πατέρας της είχε δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης του στις 24 Φεβρουαρίου υποστηρίζοντας πως αγνοείται από την προηγούμενη μέρα, δηλώνοντας πως δεν ξέρει που βρίσκεται και ό, τι η μητέρα της έχει πεθάνει.

Όμως, το γεγονός, ότι βρέθηκαν πάνω στον πατέρα της μικρής πλαστά έγγραφα, έβαλε την ελληνική αστυνομία σε υποψίες. Μετά από έρευνα και συνεργασία των ελληνικών αρχών με τις γαλλικές αρχές, ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν συνελλήφθη στο αεροδρόμιο στην προσπάθειά του να διαφύγει για την Γαλλία. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ήθελε ένα καλύτερο μέλλον για την κόρη του, αλλά και πως πάσχει από κάποιο νόσημα και φοβήθηκε για μέλλον της κόρης του, ενώ ο λόγος που δήλωσε την εξαφάνιση της, ήταν επειδή φοβόταν πως θα ανησυχούσαν από το σχολείο και θα ζητούσαν εξηγήσεις για την απουσία της. “Κλειδί” για την εξιχνίαση της εξαφάνισης του μικρού κοριτσιού αποτέλεσε μαρτυρία συμμαθητή της, ο οποίος υποστήριξε πως του είχε εκμυστηρευτεί η φίλη του πως έψαχναν με τον πατέρα της να βρουν ένα καλό σχολείο για εκείνη στο εξωτερικό.

Παρ’ όλα αυτά, εκκρεμούν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτηματικά. Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον πατέρα στο να στήσει αυτή την κατάσταση; Για ποιο λόγο δήλωσε πως η μητέρα δεν ζούσε; Αξίζει να σημειωθεί για την μητέρα της Βαλεντίν πως ζει εδώ και χρόνια στην Γαλλία, εργάζεται, μιλάει άπταιστα γαλλικά, ενώ βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση. Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν, ότι η επικοινωνία μεταξύ του παιδιού και της γυναίκας υποδηλώνουν πως είναι όντως η βιολογική της μητέρα, όμως απαιτούνται και οι απαραίτητες εξετάσεις DNA για να επιβεβαιωθεί. Προς το παρόν περιμένουμε τις εξελίξεις να ρίξουν φως πάνω στους λόγους που ο πατέρας οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη και τώρα βρίσκεται στην θέση του κατηγορουμένου μαζί με άλλα επτά άτομα για κατοχή πλαστού εγγράφου, παραβίαση του νόμου περί αλλοδαπών και διευκόλυνση παράνομης αποδημίας δηλώνοντας ψευδή στοιχεία.

5. Λεωφορείο πέφτει σε στάση

Ήταν μεσημέρι Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, όταν ένα λεωφορείο της τοπικής γραμμής των νοτίων προαστίων, αντί να σταματήσει μπροστά από την στάση του, κατέληξε πάνω σε αυτή. Πρόκειται για το λεωφορείο 171 που εκτελεί το δρομολόγιο Ελληνικό – Βάρκιζα και μεταφέρει καθημερινά δεκάδες πολίτες. Ανεξήγητο είναι το πως το λεωφορείο βρέθηκε πάνω στην στάση στο ύψος της Γλυφάδας, ενώ ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε θύματα, αφού η στάση εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη από κόσμο που ήθελε να επιβιβαστεί στο εν λόγω λεωφορείο.

4. Σοκ στο πανελλήνιο με την ανεύρεση άψυχου βρέφους στην παραλία

Σοκ έχει προκληθεί στην τοπική περιοχή των Βραχνέικων της Πάτρας, όταν περίοικοι βρήκαν ένα μωρό εγκαταλειμμένο σε παραλία της περιοχής. Σύμφωνα με την νεκροψία ο θάνατος του βρέφους οφείλεται σε πνιγμό. Λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε η 27χρονη μητέρα, η οποία οδηγήθηκε στις αρχές για να της απαγγελθούν κατηγορίες. Απ’ ότι φαίνεται κανένας δεν είχε συνειδητοποιήσει την εγκυμοσύνη της νεαρής γυναίκας. Την Τρίτη το πρωί γέννησε το μωρό με καισαρική τομή και κατά τις τρεισίμιση τα ξημερώματα πήρε το νεογέννητο μωρό της και κρυφά αποχώρησε από τη κλινική. Αφου περιπλανήθηκε για αρκετές ώρες αποφάσισε να τοποθετήσει το παιδί της τυλιγμένο σε μία κουβέρτα στην ακτή της παραλίας. Σύμφωνα με την πρώτη της κατάθεση, δήλωσε πως το εναπόθεσε στο συγκεκριμένο μέρος ελπίζοντας πως θα το βρει κάποιος. Δυστυχώς, όμως, το βρέφος βρήκε μία γυναίκα κατά τον πρωινό περίπατό της. Το θέαμα ήταν αποτρόπαιο, ιδιαίτερα να λάβει κάποιος υπόψιν, ότι η κάτοικος που το βρήκε είναι η ίδια έγκυος. Φως προσπαθήσουν να δώσουν οι αρχές στις αιτίες που οδήγησαν την μάνα σε αυτή την πράξη μέσω των καταθέσεων της, οι οποίες προς το παρόν διακόπηκαν λόγω του σωματικού πόνου που βιώνει η νεαρή γυναίκα.

3. Η Φουρέιρα πήγε και έλαμψε στο Hollywood

Θα μπορούσαμε να πούμε, ότι μία από τις παρουσίες που έκλεψαν τα βλέμματα την  βραδιά των Oscars, ήταν αυτή της δικής μας ποπ τραγουδίστριας, Ελένης Φουρέιρα, της οποίας η καριέρα σημειώνει κατακόρυφη ανοδική πορεία, ειδικά έπειτα από την δυνατή συμμετοχή της στον ευρωπαϊκό θεσμό της Eurovision εκπροσωπώντας την γείτονα χώρα Κύπρο.
Η γνωστή τραγουδίστρια διαμένει εδώ και αρκετό καιρό στο Λος Άντζελες και ήταν προσκεκλημένη στο after party του Έλτον Τζον, το οποίο τα τελευταία χρόνια αποτελεί καθιερωμένο γεγονός. Εκεί, λοιπόν, παρευρέθηκε μαζί με τον καλό της φίλο Ελιάντ Κοέν και το άκρως εντυπωσιακό, αλλά και τολμηρό της σύνολο σε συνδυασμό με το καλλίγραμμο σώμα της έκλεψαν τα φώτα. Η ίδια μάλιστα πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό φωτογραφία με το outfit της από την συγκεκριμένη βραδιά, η οποία δέχθηκε καταιγισμό από likes και σχόλια.

 

 

 

 

 

2. Σε ρήξη οι σχέσεις Χάρυ – Γουίλιαμ μετά το Megxit

Το ζεύγος Μέργκαν – Χάρυ άφησαν πίσω τους το παλάτι του Μπάκιγχαμ και προς το παρόν διαμένουν στο Βανκούβερ του Καναδά, ενώ υπάρχουν φήμες πως θα εγκατασταθούν στο Λος Άντζελες το καλοκαίρι. Φημολογείτε, πως ο Χάρυ δήλωσε πως έφυγε από το παλάτι έτσι ώστε να προστατεύσει τον μικρό του γιο Άρτσι, καθώς δεν ήθελε να περάσει η οικογένειά του ό, τι πέρασε και αυτός μικρός.
Ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά για την δυσκολία να είναι κάποιος μέλος της βασιλικής οικογένειας, καθώς βρίσκεται συνεχώς κάτω από τα φώτα των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης, ενώ παράλληλα περιορίζεται από τα αυστηρά πρωτόκολλα του βασιλείου. Συγχρόνως, είχε αναφερθεί και στην κατάσταση της ψυχικής του υγείας και είχε αναφερθεί στο γεγονός, ότι κάνει ψυχοθεραπείες τα τελευταία χρόνια, καθώς το τραγικό τέλος της μητέρας του τού είχε αφήσει ανοιχτές πληγές που ήταν δύσκολο να κλείσουν.
Από την άλλη πλευρά, ο πρίγκιπας Ουίλλιαμ έκανε δημόσια την οργή του και την αρνητική στάση του απέναντι στον αδερφό του. Ο Ουίλλιαμ που φαίνεται πως ακολουθεί πιστά τις παραδόσεις του βασιλείου με την σύζυγό του, ήταν από την αρχή αντίθετος στις ριζοσπαστικές αποφάσεις του αδερφού του. Μάλιστα, ανέφερε, ότι σε όλη τους την ζωή προσπαθούσε να καταλάβει τον Χάρυ, αλλά πλέον δεν μπορεί να συνεχίσει να το κάνει αυτό. Ενώ, γνωστοποίησε την ρήξη στις σχέσεις τους, αλλά και την άποψή του, ότι είναι δύο διαφορετικές οντότητες.

1.Oscars: Το πιο πολυσυζητημένο γεγονός της χρονιάς

Στην 92η απονομή των βραβείων σημειώθηκε μία παγκόσμια πρωτιά στην ιστορία των Oscars, καθώς μία ξενόγλωσση ταινία κέρδισε το μεγαλύτερο βραβείο. Πρόκειται για την ταινία parasites με 4 βραβεία Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Πρωτότυπου Σεναρίου. Ενώ, παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως βραβεύτηκε και ο σκηνοθέτης της ταινίας και είναι ο τρίτος σε σειρά που κέρδισε βραβείο σε αντίστοιχη κατηγορία με μία τέτοιου είδους ταινία.

Κάποια από τα στιγμιότυπα που μας αποτυπώθηκαν είναι η εμφάνιση της Τζέιν Φόντα που είχε το δικό της ιδιαίτερο μήνυμα. Αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο ήταν το γεγονός ότι φόρεσε το ίδιο φόρεμα που είχεε φορέσει το 2014 στις Κάννες μαζί με ένα κόκκινο πανωφόρι ως μία ένδειξη αντίδρασης για την κλιματική αλλαγή και την μόδα. « Βλέπετε αυτό το παλτό; Χρειαζόμουν κάτι κόκκινο οπότε βγήκα έξω στα μαγαζιά και βρήκα αυτό το παλτό με έκπτωση. Είναι το τελευταίο ρούχο που θα ψωνίσω ποτέ στη ζωή μου», είχε πει η 81χρονη ηθοποιός και ακτιβίστρια, που είχε βρεθεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Fire Drill Friday στο Καπιτώλιο για την κλιματική αλλαγή.

Μία ακόμα εμφάνιση με ηχηρό μήνυμα αποτέλεσε η Dior κάπα της Νάταλι Πόρτμαν. Αν και επρόκειτο για μία απλή μαύρη κάπα είχε κάποιες χρυσές λεπτομέρειες πίσω από τις οποίες κρύβονταν τα ονόματα όλων των γυναικών σκηνοθετών που δεν ήταν υποψήφιες φέτος. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για 87η φορά το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας παρέλαβε άντρας. Παρ’ όλα αυτά, σε αυτή την εμφάνιση της ηθοποιού αντέδρασε η Rose McGowan, η οποία δήλωσε, πως η κίνηση αυτή της προκάλεσε αηδία, ενώ, παράλληλα, τόνισε πως η Portman έχει συνεργαστεί μόνο με 2 σκηνοθέτες γυναικείου φύλου σε όλη την διάρκεια της πολυετούς καριέρας της.

Εξίσου εντύπωση έκανε και η εμφάνιση του παρουσιαστή Τζέιμς Κόρντεν ντυμένος γάτα κάνοντας ένα σχόλιο γύρω από την αποτυχία της μεταφοράς του μιούζικαλ CATS στο κινηματογραφο, ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η εμφάνιση του σκηνοθέτη Σπαικ Λι, ο οποίος φόρεσε ένα κουστούμι στα χρώματα του μωβ και του κίτρινου με τον αριθμό 24 ως ένδειξη φόρου τιμής στον αδικοχαμένο μπασκετμπολίστα Κόμπι Μπραιαντ.
Ένα στιγμιότυπο που αναπαράχθηκε πολύ ήταν ο λόγος του Χοακιν Φινιξ την ώρα που παραλάμβανε το βραβείο του όσκαρ για την ερμηνεία του ως Τζόκερ στην ομώνυμη ταινία. Συγκεκριμένα,Ήμουν κάθαρμα όλη μου την ζωή, ήμουν εγωιστής. Υπήρξα σκληρός μερικές φορές, δύσκολος στη συνεργασία και είμαι ευγνώμων που τόσοι εδώ μέσα μου έδωσαν δεύτερη ευκαιρία. Νομίζω πως τότε είμαστε στα καλύτερά μας: όταν στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Όχι όταν ακυρώνουμε ο ένας τον άλλον για παλιά μας λάθη, αλλά όταν βοηθάμε ο ένας τον άλλον να αναπτυχθεί. Όταν μορφώνουμε ο ένας τον άλλον, όταν αλληλοκαθοδηγούμαστε προς την εξιλέωση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.