Τα μεγάλα έργα δίνουν την εντύπωση της ζωής και της αλήθειας και συγχρόνως είναι τόσο συμβολικά και ποιητικά…

«Τι μπορούμε να κάνουμε με τη ζωή μας; Πώς να τη ζήσουμε; Κανένας δεν το γνωρίζει και ποιος θα το μάθει αυτό μια μέρα. Η ζωή δεν έχει οδηγίες χρήσεως. Γιατί κάνουμε τούτο κι όχι το άλλο; Είναι σαν αυτή τη μικρή μας μουσική. Γιατί ο μουσικός μας συνέθεσε αυτή τη μουσική για το έργο κι όχι κάποια άλλη», γράφει στο σημείωμά του για την «Περαστική» που σκηνοθετεί ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν Πωλ Ντενιζόν.

 

Περισσότερα για την παράσταση…

«Στο χαμηλών τόνων, αλλά μεστό ουσίας «πολυχώρο» ΕΚΣΤΑΝ, με το Βραβείο Διεθνούς Ρεπερτορίου των Κριτικών Θεάτρου, η ιστορία του Ντενιζόν σε κρατά καθηλωμένο σε όλη τη διάρκεια τής χωρίς διάλειμμα παράστασης, ενισχυμένη γλυκόπικρα αλλά διακριτικά από την ατμοσφαιρική μουσική του Γιάννη Ιωάννου. Με το κύρος της διδασκαλίας του ίδιου του συγγραφέα, οι δύο Έλληνες ηθοποιοί του χάρισαν συγκλονιστικές ερμηνείες. (Από τον Κυριάκο Π. Λουκάκο, επίτιμο πρόεδρο της «Ενώσεως Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών», Critics corner, 18 Απριλίου 2019 )

  • Ένα θέατρο μόνο για ψαγμένους θεατές κι αδιαμφισβήτητες επιτυχίες Κυριαρχεί ο «κυματοθραύστης» δύο εξαίρετων ηθοποιών και του σπάνιου αυτού σύγχρονου Γάλλου σκηνοθέτη που αναλαμβάνει το δυσχερές κι εξ ορισμού διπλό έργο να σκηνοθετήσει το ίδιο του το κείμενο Από τον Κωνσταντίνο Μπούρα, Θεατρολόγο/Κριτικό 27 Φεβρουαρίου 2019.
  • Εκείνος κι Εκείνη που εμψυχώνουν ομοιοπαθητικά, συγκινούν, με μοναδική ακρίβεια λέξεων, λόγου, χρόνων, ηχοχρωμάτων εγκλίσεων, οι δυο έξοχοι ταγμένοι ηθοποιοί μας, γαλλικής, ελληνικής και συνάμα οικουμενικής παιδείας, Γιάννης Σταματίου και Ελένη Παπαχριστοπούλου. Με τη μοναδική μουσική του Γιάννη Ιωάννου. (Λέανδρος Πολενάκης, εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», 14 Απριλίου 2019)

Σκηνοθεσία & Συγγραφή: Jean Paul Denizon

Παίζουν: Γιάννης Σταματίου, Ελένη Παπαχριστοπούλου

Μουσική: Γιάννης Κ. Ιωάννου

Σκηνικά – Κοστούμια: Μπέτυ Λυρίτη

Διάρκεια: 1 ώρα και 50 λεπτά

Εισιτήρια: 10€, 8€ (γκρουπς), 5€ (φοιτητές, άνεργοι)

Κρατήσεις: Τηλ. Ταμείου 213 0210 339

Θέατρο Εκστάν: Πατησίων & Καυταντζόγλου 5

ww.ekstaninfo.wixsite.com/ekstan

https://www.facebook.com/ekstan/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.