Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας είναι πλέον γεγονός αν και βρίσκεται σε πιλοτική έκδοση. Η καινοτόμος υπηρεσία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, επιτρέπει στους χρήστες να περιηγηθούν σε μία μεγάλη συλλογή ελληνόγλωσσων ηλεκτρονικών βιβλίων και να διαβάσουν τους τίτλους της επιλογής τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Ο αριθμός των βιβλίων που φιλοξενεί προσδιορίζονται στα 2.899 από δεκατέσσερις εκδοτικούς οίκους.

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι πιστοποιημένοι χρήστες της ΕΒΕ. Η διάρκεια χρήσης είναι 20 ημέρες με δικαίωμα ανανέωσης για 20 επιπλέον μέρες, σε περίπτωση που δεν υπάρχει κράτηση από άλλον χρήστη. Τα βιβλία που είναι διαθέσιμα ανήκουν σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών με ιδιαίτερη έμφαση στην λογοτεχνία, ιστορία, τις τέχνες, τις επιστήμες, αλλά και βιβλία γενικότερου ενδιαφέροντος. Κάθε χρήστης έχει δικαίωμα ταυτόχρονης χρήσης έως και 3 βιβλίων. Σε περίπτωση που έχετε φτάσει το όριο χρήσης, δεν θα σας επιτρέπεται να προσθέσετε άλλο βιβλίο στο ράφι σας, έως ότου επιστρέψετε κάποιο από αυτά που έχετε στη βιβλιοθήκη σας.

Η υπηρεσία αυτή στοχεύει στην προώθηση της ηλεκτρονικής φιλαναγνωσίας και την εξοικείωση του αναγνωστικού κοινού με το ηλεκτρονικό βιβλίο. Μέσω του Ηλεκτρονικού Αναγνωστηρίου το αναγνωστικό κοινό έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε μία συλλογή 2.500 ηλεκτρονικών τίτλων (2.900 αντίτυπα) και να διαβάσει τα βιβλία της επιλογής του.

Το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο βρίσκεται σε πιλοτική έκδοση και μέσα από τη χρήση, τη συλλογή στατιστικών και τη διεξαγωγή στοχευμένης έρευνας αναμένεται να εξαχθούν το επόμενο διάστημα χρήσιμα συμπεράσματα που θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη της υπηρεσίας.

 

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.