Το να γίνεται κάποιος γονιός, είναι η μεγαλύτερη ευλογία από τον Θεό. Οι θυσίες που κάνουμε για τα παιδιά μας είναι αμέτρητες -όπως το να παύει να υπάρχει προσωπικός χρόνος για εμάς, να παρατάμε στην άκρη έστω προσωρινά τις σπουδές μας και πολλές άλλες- , τα θετικά όμως του να ζεις και να μεγαλώνεις με μικρά παιδάκια μες στο σπίτι, ισοδυναμεί με ένα αληθινό θαύμα και δε συγκρίνεται με καμιά άλλη εμπειρία ζωής.

1) Η Αγάπη που σκορπάει ένα παιδί στη καρδιά των γονιών του, είναι η μεγαλύτερη κινητήριος δύναμη, για να προσπαθεί μέρα με τη μέρα να γίνεται καλύτερος άνθρωπος.

2) Μέσα στο σπίτι, υπάρχει πάντα χαρά, γέλιο και πραγματική ευτυχία. Τι καλύτερο από αυτό;

3) Τα παιδιά καταφέρνουν να ξεθάβουν από μέσα μας όλα εκείνα τα συναισθήματα που είχαμε κλειδώσει στο κουτάκι των παιδικών μας αναμνήσεων. Γινόμαστε ξανά παιδιά, παίζοντας με τα παιχνίδια τους, αναπολώντας χαζές συνήθειες που είχαμε με τα αδέρφια ή τους φίλους μας και ζώντας ξανά στον “μικρόκοσμο” τους.

4) Ένας καλός γονιός, είναι σίγουρα κι ένας καλός γιατρός. Με το που έρχεται ένα μωρό στην οικογένεια, αυτομάτως παίρνεις μάστερ σε ότι έχει να κάνει με θηλασμό, διατροφή, ιώσεις, παιδικές ασθένειες, χτυπήματα κτλ.

5) Θέλοντας και μη, τα παιδιά μας κάνουν πιο κοινωνικούς, ιδίως όταν ξεκινά η σχολική τους περίοδος. Η συναναστροφή και η ανταλλαγή απόψεων με άλλους “μαμαδο-μπαμπάδες” δημιουργούν φιλίες, τόσο για τα παιδιά μεταξύ τους, όσο και για τους γονείς.

6) Η μέρα είναι πάντα γεμάτη. Πολλές φορές θα αναρωτηθείς για τον εαυτό σου, που ήταν κρυμμένη όλη αυτή η ενέργεια! Όντως είτε με ένα, είτε με πέντε παιδιά, η έννοια “πλήξη” έχει κάνει φτερά απ’ τη καθημερινότητα κάθε γονέα.

 

7) Το σπίτι βρίσκεται σε μόνιμη αταξία, αλλά στη ζωή σου υπάρχει πάντα “σύστημα”. Είναι βασικό να λειτουργεί ένας σταθερός προγραμματισμός για όλα. Τα παιδιά και οι υποχρεώσεις που συνεπάγονται, βάζουν τη καθημερινότητα μας στον αυτόματο.

8) Δε νιώθεις ποτέ μοναξιά. ‘Οσο μικρό και να είναι ένα μωρό, το κλάμα του και μόνο δηλώνει τη παρουσία του στη ζωή μας.

9) Τα παιδιά (κυρίως τα ζωηρά) είναι η καλύτερη γυμναστική. Τι το θες το γυμναστήριο, όταν όλη μέρα χορεύεις, χοροπηδάς και μετακινείς τα έπιπλα για να παίξετε ινδιάνους

 

10) Ξαναπηγαίνεις σχολείο με τα παιδιά. Είναι απίστευτο το πόσες γνώσεις λαμβάνεις, στη προσπάθεια να γίνεις καλός δάσκαλος για το παιδί. Γνώσεις που είχε αποβάλλει η μνήμη σου και καταστάσεις που υπήρχαν μόνο σαν ανάμνηση των μαθητικών σου χρόνων.

Τα παιδιά είναι σαν τα αστέρια, που με τη λαμπρότητα τους χαρίζουν το φως στη ζωή των γονιών.

3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.