Η ώρα του εθελοντισμού

Μήπως ήρθε και για σένα η ώρα του εθελοντισμού; Πολλοί συνδέουν τον εθελοντισμό με τη δυστυχία, την ανέχεια και τον πόνο. Κι όμως υπάρχουν αυτές και εκατοντάδες άλλες επιλογές, γιατί εθελοντισμός δεν είναι μόνο η προετοιμασία γεύματος  για τους άστεγους.

Έχει άπειρες άλλες επιλογές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και οι οποίες μπορεί να αφορούν ανακαινίσεις κτιρίων, αναδασώσεις περιοχών, εξοπλισμό σχολείων, διδασκαλία ξένων γλωσσών, συμμετοχή σε events και πολλά άλλα.

Για να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου

Είναι όντως ένας μοναδικός τρόπος για να έρθεις πιο κοντά στον εαυτό σου και να μάθεις νέα πράγματα. Σε αυτό βοηθάει η ελευθερία έκφρασης που σου δίνει ο εθελοντισμός αλλά και για το συναίσθημα αποδοχής που εισπράττεις.  Τεστάρεις τα όριά σου, τις δεξιότητες σου, δοκιμάζεις και πειραματίζεσαι με όποιον τρόπο σκεφτείς.

Σιγουρέψου για την επιλογή σου    

Αν θέλεις να γεμίσεις τον χρόνο σου για να ξεπεράσεις κάτι που σου συμβαίνει δε θα σε βοηθήσει ο εθελοντισμός. Αν δεν έχεις τα ψυχικά αποθέματα να ανταπεξέλθεις σε ό,τι κι αν είναι αυτό, αφού κάθε δράση χρειάζεται τον ενθουσιασμό και την καλή διάθεση. Ωστόσο, αν έχεις “δουλέψει” με τον εαυτό σου και μπορείς να τα διαχωρίσεις, κανένας δε θα σου το απαγορεύσει.

Αφιέρωσε χρόνο

Πολλοί ενθουσιάζονται στην αρχή και δεσμεύονται χωρίς πολλή σκέψη, όμως στη συνέχεια δεν τους βγαίνει. Η δέσμευσή σου χρειάζεται να είναι ρεαλιστική παρά να υποσχεθείς κάτι στο οποίο δε θα μπορέσεις να συνεχίσεις. Είναι στενάχωρο να εγκαταλείπεις μια ομάδα ή έναν φορέα που έχει βασιστεί πάνω σου.

Μια τελευταία σκέψη

Είναι σημαντικός ο εαυτός σου, η ζωή σου και η πορεία που έχεις επιλέξει, όμως αν τα δεις όλα από απόσταση, όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον σου, στη γειτονιά σου, στον κόσμο εν γένει θα βρεις πιθανώς το λόγο να επιλέξεις τον εθελοντισμό, γιατί θα νιώσεις ότι μπορείς ν’αφήσεις το αποτύπωμα σου κερδίζοντας πολλά εφόδια για τη ζωή σου.

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.