Οι Εκδόσεις Ελκυστής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η θλίψη του αιώνιου στοχασμού» της Μαρίας Κιβιδιώτου την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 στις 19:30 στην Αίθουσα Καστελλιώτισσα Αγίου Μάρωνα, Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία.

Την παρουσίαση θα συντονίσουν ο Κώστας Καρνάκης (Δημοσιογράφος) και ο Μιχάλης Κυβιδιώτης (Δημοσιογράφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ειρήνη Ανδρέου (Ηθοποιός) και η Έλενα Χρυσάνθου (Ζωγράφος).

Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Μάριος Ευγενίου, ο Χριστόδουλος Γεωργίου, ο Σάββας Γεννάρης και ο Κωνσταντίνος Ιακώβου (Μέλη της Θεατρικής Ομάδας 12 και Κάτι).

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Η θλίψη του αιώνιου στοχασμού:

«Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία μου και πέρασαν χρόνια για να καταλάβω τη δική σου κι ας ακούγεται μόνο μια φτηνή δικαιολογία». Τι άλλο μπορεί κανείς να κάνει, όταν είναι κλεισμένος μες στη σιωπή του μυαλού του, από το να γράψει για να βρει την άκρη; Χάρη σ’ ένα αστείο περιστατικό, που γίνεται η αφορμή να γνωριστούν τα κεντρικά πρόσωπα της ιστορίας, αρχίζει να ξετυλίγεται ένα κουβάρι που μπερδεύεται ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Ένα γέλιο που μοιάζει γουρουνίσιο γίνεται αφορμή ώστε να φορέσει εκείνος τη μάσκα ενός ζώου. Να πορευτεί μ’ αυτήν για το υπόλοιπο της ζωής του.

Το θέμα της λεπτής ισορροπίας του μυαλού, της σκέψης που αιώνια θα τρώει τον άνθρωπο και της θλίψης που προκαλεί το κανονικό ή το μη κανονικό. ‘Οπως αυτό ορίζεται από τον καθένα. Διαπερνούν το κείμενο που κινείται διαρκώς ανάμεσα σε σκηνές ρεαλισμού και φαντασίας. Η τραγικότητα των ηρώων είναι ο ίδιος ο εαυτός τους. Που μέσα στην ανάγκη τους να ζήσουν στερούνται εν τέλει τα πάντα. Ακόμα κι αυτό όμως είναι η αλήθεια; Ίσως ναι ίσως και όχι. Δεν παύει όμως να είναι μια εκδοχή της με το αποτέλεσμα να παραμένει το ίδιο. Μια δολοφονία με έναν ένοχο ή περισσότερους; Η αλήθεια μου στηρίζεται σε σένα. Εικονογράφηση εξωφύλλου: Έλενα Χρυσάνθου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.