Η Σκιά του Πέτρου Θεοδώρου

Η Σκιά της ανθρώπινης ψυχής, αφορά ό,τι βρίσκεται στα έσχατα βάθη όλων µας: αισθήµατα, µνήµες, εµπειρίες που δεν ολοκληρώθηκαν, όψεις του εαυτού µας που κάποτε παρέλυσαν, «ναι» και «όχι» και «θέλω» ή «δεν θέλω» που δεν ειπώθηκαν και ασφυκτιούν ή που ειπώθηκαν και έφεραν πόνο, φόβο, λύπη, βία, άρνηση και προσβολή της υπόστασής µας στα θεµέλιά της.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί µια διεξοδική µελέτη της «έσω» και µη συνειδητής αρχιτεκτονικής κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι µε έντονες υπαρξιακές αποχρώσεις που φτάνει ίσα στα άδυτα των στιγµών, των ηµερών και του εαυτού µας, σε ό,τι είµαστε πέρα από τη συνείδηση, τη λογική και τον τρόπο που λειτουργεί η νόησή µας.

Ταυτόχρονα όµως, επιδιώκει µία διακριτική επίσκεψη στη σκιώδη κατοικία του θλιµµένου αλλά και εξοργισµένου «εσωτερικού µας παιδιού», µέσα πάντα από πολλαπλά παραδείγµατα, λογοτεχνική διάθεση, και πλούσιες αναφορές σε θρύλους, µύθους και παραµύθια.

Πέτρος Θεοδώρου

Ο Πέτρος Θεοδώρου είναι ψυχοθεραπευτής, που δουλεύει µε την προσέγγιση Gestalt στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εστιάζεται σε µία υπαρξιακή και σχεσιακή αντίληψη της ζωής και σε ανάλογα θέµατα (απώλεια, µοναξιά, µαταιότητα, ευθύνη, επιλογή). Επίσης, ασχολείται συστηµατικά µε τις σχέσεις έρωτα – αγάπης – σεξουαλικού πόθου.

Για όλα αυτά συγγράφει σταθερά. Έχει εκδώσει τρία βιβλία, δύο εκ των οποίων είναι µεταφρασµένα και στα αγγλικά, ενώ το τέταρτο βιβλίο του (µε θέµα τον έρωτα) είναι προγραµµατισµένο να εκδοθεί την άνοιξη του 2021.

Από το 2006 πραγµατοποιεί συστηµατικά διαλέξεις και βιωµατικές οµάδες αυτογνωσίας και ψυχοθεραπείας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο παρελθόν, το πρώτο του πτυχίο αφορούσε την ιατρική επιστήµη, ενώ για µία µεγάλη περίοδο υπήρξε συνθέτης. Εδώ και πολλά χρόνια έχει ολοκληρώσει δεύτερες σπουδές στην ψυχολογία και ως ψυχοθεραπευτής, αποφοίτησε από το «Gestalt Foundation».

Είναι µέλος της E.A.G.T. – του Ευρωπαϊκού Θεσµικού Οργάνου για την Ψυχοθεραπεία Gestalt και πιστοποιηµένος επόπτης. Συµπράττει, ως εξωτερικός συνεργάτης, σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράµµατα µε διάφορα Κέντρα και Ινστιτούτα Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας (Integrative Gestalt Training Institute, Sinergia, Istok, Gestalt Foundation κ.ά.).

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.