Το Freier Fall, μια ταινία που προκάλεσε αντιδράσεις μα παράλληλα αγαπήθηκε απ΄τους θεατές, προβλήθηκε στη Γερμανία, στις 23 Μαΐου 2013. Πρόκειται για ένα ερωτικό δράμα, που παρουσιάζει τη ρήξη κοινωνικών στερεότυπων και την αντιμετώπιση του «διαφορετικού» από τον συνάνθρωπο.

Η πλοκή διαδραματίζεται γύρω απ΄τον Μαρκ, έναν νεαρό αστυνομικό, ο οποίος απολαμβάνει τον έγγαμο βίο και την ιδέα της πατρότητας που θα τον βρει σε λίγο καιρό. Ζουν μαζί με τη σύζυγο του Μπετίνα, στο πατρικό του και όλα μοιάζουν φυσιολογικά, ώσπου ο ευάλωτος και πιεσμένος από τις καταστάσεις Μαρκ, γνωρίζει σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, τον Κάι. Έναν μυστήριο και εσωστρεφή συνάδερφο του, ο οποίος από την αρχή δείχνει τις προθέσεις του απέναντι στον Μαρκ. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, περιτριγυρίζει συνεχώς τον μέλλοντα πατέρα και η σχέση τους από φιλική εξελίσσεται σε ερωτική. Φανερά ενοχλημένος ο Μαρκ στην αρχή, επιδιώκει την απόσταση από την αρρωστημένη αυτή κατάσταση που επικρατεί στο μυαλό και στη καρδιά του, μα ο Κάι καταφέρνει και τον τραβά ακόμα πιο βαθιά στα μυστικά τους πάθη και ο πρώτος φαίνεται να δίνεται ολοκληρωτικά στον έρωτα. Τα προβλήματα στο σπίτι, γίνονται όλο και πιο σαφή, κυρίως όταν η πεθερά της Μπετίνα ανακαλύπτει την αλήθεια και βρίσκεται ενάντια στις επιλογές του γιου της. Οι σεξουαλικές επιλογές του Κάι γίνονται πλέον φανερές και η εχθρική αντιμετώπιση που λαμβάνει από τους συναδέρφους του, στηλιτεύουν τόσο τον ίδιο όσο και τον πλέον εραστή του.

Παρ’ ότι το λεπτό θέμα της ταινίας, έχει θιχτεί κι άλλες φορές (π.χ. Brokeback Mountain), εδώ υπάρχει ένας έντονος συναισθηματισμός και ρεαλισμός, ο οποίος «αγγίζει» τον θεατή «πιο απαλά». Αρχικά ο αγνός συζυγικός έρωτας και η ένωση που φέρνει ένα παιδί με τον ερχομό του, βρίσκονται αντιμέτωπα με το λάγνο πάθος και τον πόλεμο που ξεκινά για ένα άτομο που ανακαλύπτει νέα δεδομένα στη ζωή του. Ένα αίσθημα μίσους και συμπόνιας κατακλύζει τον χαρακτήρα του Μαρκ. τον οποίο ενσαρκώνει ο γοητευτικός Hanno Koffler. Aπεναντίας, ο Kai (Max Riemelt) δίνει την εντύπωση του πείσμων που θα καταφέρει αυτό που θέλει με οποιοδήποτε τίμημα, δίχως καν να μπορεί να χαλιναγωγήσει τα πάθη που προέρχονται από τις διαφορετικές επιλογές του. Ο κοινωνικός περίγυρος, προβάλλοντας την εικόνα του πλήρους ρατσισμού, αναγκάζει τους πρωταγωνιστές να βιώνουν τη πλήρη απέχθεια και το μίσος.

Οι λάτρεις του Freier Fall, ανυπομονούν για το sequel – Freier Fall 2, που θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2018.

Δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια ταινία η οποία διχάζει, προβληματίζει, μα παράλληλα διδάσκει και δίνει παραδείγματα γιατί απλά… κανένας δε ξέρει πως θα τα φέρει η ζωή.

2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.