Βγήκε στην αγορά το νέο iphone. Επίσης σε λίγο καιρό θα βγει και το νέο μοντέλο της Samsung.
Μην ξεχάσεις όμως! Οφείλεις να πάρεις και μία νέα smart tv!
Τα yeezy του Kanye West? Δεν θα τα παραγγείλεις?

Κύριες και κύριοι, αυτή είναι η νέα εποχή. Διατείνεται από ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: τον καταναλωτισμό. Όσο και αν υπάρχει η αντίληψη πως σε χαλεπούς καιρούς το αίσθημα της ανθρωπιάς εντείνεται, τα πράγματα δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι έτσι. Η ανθρωπιά εξαλείφεται σιγά-σιγά, σταδιακά. Ενώ οι περισσότερες χώρες του κόσμου δέχονται τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι σε κατάσταση πολέμου, γίνονται πρόσφυγες, είναι υποανάπτυκτες και κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ οι χώρες του ευρωπα’ι’κού νότου βρίσκονται σε οικονομική κρίση και η ανεργία αγγίζει το ζενίθ της, υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν όλη νύχτα σε μία ουρά για να πάρουν πρώτοι το νέο iphone.

Γιατί ,όπως όλοι γνωρίζουμε, ένα καινούριο smartphone είναι πολύ πιο απαραίτητο από τον συνάνθρωπό μας. Γι’ αυτό άλλωστε και είναι πιο συνετό να αποταμιεύουμε λεφτά γι’ αυτό το λόγο παρά να τα δώσουμε σε κάποια κοινωνική ομάδα που βρίσκεται σε ανάγκη ή σε κάποια οργάνωση όπως οι “Γιατροί χωρίς σύνορα”.

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή είναι η νέα πραγματικότις.

Ναι, υπάρχουν οργανώσεις που εναντιώνονται σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα. Που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά. Όμως πόσες από αυτές το αλλάζουν? Το σταματούν? Και σε αυτό ,προφανώς, και δεν φταίνε οι ίδιες. Φταίει η παιδεία και η ανατροφή μας. Φταίει ο φόβος. Και φταίμε και εμείς. Ο καθένας για τον δικό του λόγο. Ο καθένας από εσάς που διαβάζετε ξέρετε γιατί δεν παίρνετε πρωτοβουλία. Δεν χρειάζεται να σας απαριθμήσω λόγους και σε τι κατάσταση μπορεί να βρίσκεται ο καθείς. Βαθειά μέσα σου ξέρεις.

Αυτό το άρθρο δεν έχει σκοπό να κατακρίνει και να κατηγορήσει. Αντιθέτως. Με αυτή τη μικρή μου σκέψη, γιατί ξέρω πως τη μεγάλη θα τη βαρεθείς, θέλω να σε κάνω να σκεφτείς. Να σκεφτείς έστω για ένα λεπτό τη διαφορά που μπορείς να κάνεις στον κόσμο αν ευαισθητοποιηθείς. Αν σταματήσεις την παράνοια που έχει εξαπλώσει ο καταναλωτισμός και αρχίσεις να βλέπεις τα αληθινά προβλήματα και την αληθινή καταπάτηση των δικαιωμάτων σε πραγματικό χρόνο, τότε θα έχεις αλλάξει ως άνθρωπος και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για νέο σου, αληθινό εαυτό.

Είθε αυτή να είναι η τελευταία σου σκέψη πριν κοιμηθείς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.