Η ζωή έχει σκαμπανεβάσματα. Μία έχει τα πάνω της και μία τα κάτω της. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας σε καθηλώνουν σε μία ρουτίνα που δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις. Όταν όλα γύρω καταρρέουν, υπάρχουν κάποια πράγματα που μένουν σταθερά. Και ένα από αυτά είναι οι αληθινοί και αυθεντικοί φίλοι, που βρίσκονται δίπλα μας στα εύκολα και στα δύσκολα και κάνουν την ζωή μας λίγο καλύτερη και μόνο με την παρουσία τους.

Στα δύσκολα οι φίλοι γίνονται οικογένεια. Μία μεγάλη ασπίδα που αποκρούει τα προβλήματα και φροντίζει να προστατεύει. Λειτουργεί ως παυσίπονο και επουλώνει τις πληγές. Είναι σπάνιο να βρεις φίλους που μένουν στα δύσκολα και δεν σε εγκαταλείπουν. Που νοιάζονται πραγματικά και βαθιά για το καλό του φίλου τους βάζοντας στην άκρη την δική τους ευτυχία. Γενικά στη σύγχρονη κοινωνία ο καθένας βάζει πάνω απ’ όλα το προσωπικό συμφέρον και αδιαφορεί ακόμα και για τα πιο στενά του πρόσωπα. Όμως όταν βρεθούν οι κατάλληλοι φίλοι, αυτόματα γίνονται δεύτερη οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε.

Οι φιλίες γεννιούνται και δυναμώνουν μέσα από κοινές εμπειρίες. Είναι αυτό που δένει, καθώς δημιουργούνται κοινές αναμνήσεις οι οποίες συντροφεύουν για μία ζωή. Είναι τα μικρά, καθημερινά πράγματα, όπως μία συζήτηση ή μία απλή έξοδος. Το να βρίσκεσαι κοντά τους είναι το παν, ακόμα και όταν δεν μπορείς. Ένα από τα θετικά των social media είναι ότι έχουν φέρει τους ανθρώπους κοντά, ακόμα και αν βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσμου. Η απόσταση συνεπώς δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα.

Είναι δώρο να έχεις καλούς φίλους που σε αγαπάνε και σε αποδέχονται για αυτό ακριβώς που είσαι και δεν θέλουν να σε αλλάξουν. Αποδέχονται κάθε πλευρά του εαυτού σου, ακόμα και την πιο σκοτεινή. Θέλουν να σε βοηθήσουν να αλλάξεις προς το καλύτερο. Επισημαίνουν τα λάθη ώστε να τα αντιληφθείς και να τα διορθώσεις. Οι φίλοι έχουν μεγάλο αντίκτυπο στον χαρακτήρα του ανθρώπου, σχεδόν όσο και η οικογένεια. Είναι οι άνθρωποι που θα είναι εκεί στα πάντα και ξέρουν περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο, μερικές φορές ακόμα και από την οικογένεια.

Βέβαια υπάρχουν και φίλοι που έφυγαν από τη ζωή μας είτε γιατί το επέλεξαν οι ίδιοι, είτε γιατί τους ανάγκασαν οι περιστάσεις. Όπως πολλά πράγματα στη ζωή, έτσι και η φιλία δεν είναι πάντα εύκολη. Είναι περίπλοκη και δύσκολη. Θα υπάρξουν τριβές και ρίξεις. Όμως οι πραγματικοί φίλοι θα αντέξουν στα δύσκολα και η φιλία θα βγει νικήτρια. Όμως χρειάζεται προσπάθεια και κόπος απ’ όλες τις πλευρές.

Η φιλία αποτελεί ένα πραγματικό δώρο. Είναι ο φάρος που καθοδηγεί και φωτίζει τη ζωή. Και όταν όλα γύρω καταρρέουν, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι να στηρίζουν και να οδηγούν. Για αυτό πρέπει να ανταποδίδουμε την αγάπη και τη φροντίδα που μας δείχνουν και να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα έχουν κάνει για εμάς. Γιατί η φίλοι κάνουν τη ζωή λίγο καλύτερη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.