μουσική

Οι ειδικοί λένε πως το γούστο μας στην μουσική παγιώνεται στην εφηβική μας ηλικία, εκεί όπου οι στίχοι κάθε τραγουδιού αποτυπώνονται βαθιά στην καρδιά μας. Ωστόσο, γίνεται αισθητό πως στην σημερινή εποχή η ελληνική μουσική  απουσιάζει από τα εφηβικά ακούσματα των νέων αλλά και πολλών ενηλίκων. Θα έλεγα πως το ελληνικό τραγούδι περνάει κρίση.

Ίσως η κατακόρυφη πτώση στις πωλήσεις δίσκων, ίσως η ανησυχία και η αντίληψη πολλών ανθρώπων πως πλέον δεν γράφονται πρωτότυπα κομμάτια, ίσως η ραγδαία ανάπτυξη νέων ειδών μουσικής, ίσως η ανάγκη να ακολουθήσουμε την μόδα της εποχής έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους  στην απομάκρυνση από την ελληνική μουσική.

Πάντοτε υποστηρίζω στη ζωή μου, πως το σπουδαιότερο αγαθό που δόθηκε στον άνθρωπο είναι η ελευθερία του, η ελευθερία της επιλογής. Είναι σπουδαίο να μπορείς να επιλέξεις μόνος σου τα ακούσματα σου και είναι σπουδαίο να μπορείς να το μοιραστείς με τους αγαπημένους σου, αλλά και με τους γύρω σου. Αυτό που με θλίβει, ωστόσο, είναι η κριτική που ασκείται από πολλούς σε ανθρώπους που έχουν επιλέξει την ελληνική μουσική ως τρόπο έκφρασης και διοχέτευσης των συναισθημάτων τους. Ίσως είναι και αυτή μία αιτία της εν λόγω κρίσης.

Από την άλλη μεριά, πολλές είναι οι φορές που σκέφτομαι πως η παράδοση του ελληνικού τραγουδιού έχει τόσο βαθιές ρίζες στον χρόνο που τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει. Φαίνεται πως  ένα γκρίζο νέφος το έχει σκεπάσει, όμως η ιστορία είναι εδώ, όπως επίσης και η προσπάθεια πολλών Ελλήνων τραγουδιστών να φανούν αντάξιοι της παράδοσης.μουσική

Παρόλα αυτά κάθε είδος μουσικής έχει την ιδιότητα να γαληνεύει και να κάνει ευτυχισμένο τον κόσμο. Οφείλουμε να σεβόμαστε κάθε είδος  και μην ξεχνάτε πως το σημαντικότερο στην μουσική είναι να υποστηρίζουμε τις επιλογές μας και να μην ντρεπόμαστε να τις εκφράσουμε. Το παν είναι να είμαστε αληθινοί!

Ρητά που μπορούν να σε εμπνεύσουν!

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.