Γιατί κολλάμε όπου δε κολλάμε;

Τα ετερώνυμα έλκονται μέχρι την ημερομηνία λήξης.

Έχεις καθίσει να το σκεφτείς; Όχι απλά να αναρωτηθείς, αλλά να το σκεφτείς πολύ και έντονα. Να κάθεσαι να σπας το κεφάλι σου για ένα “γιατί” του οποίου την απάντηση δεν έχεις. Τις περισσότερες φορές είναι και εν γνώσει σου, αλλά δε παίρνεις χαμπάρι και κάθεσαι εκεί.

Σίγουρα έχουν έρθει νύχτες που το μόνο πράγμα που σε απασχολεί είναι εκείνη ή εκείνος. Δε σε κατηγορώ, όλα στην ίδια μοίρα βρεθήκαμε ή βρισκόμαστε. Είναι πολύ ρομαντικό να σου λείπει κάποιος που δεν έχεις ακόμα και ταυτόχρονα, τρομερά ψυχοφθόρο. Θα ανάψεις ένα τσιγάρο, θα πιάσεις μια μπύρα ή θα βάλεις μουσική (ο καθένας έχει το ναρκωτικό του) και θα χαθείς. Θα κάνεις σενάρια με την/τον εν δυνάμει σύντροφο, και στο μυαλό σου όλα θα είναι ασύλληπτα όμορφα. Θα σκάσεις ένα χαμόγελο, και πάω στοίχημα πως θα βουρκώσεις πριν καν το καταλάβεις. Και μετά σιωπή.

Από ένα σημείο και μετά θα ενοχληθείς και θα νευριάσεις με τον εαυτό σου. Γιατί ασχολούμαι ακόμα, αφού με γράφει; Γιατί δεν απαντάει ή δε γράφει; Γιατί δεν κάνει τη μισή απόσταση ή έστω το 1/3; Κάπου εκεί θα γίνεις κομμάτια με εσένα, αλλά δε θα φταις εσύ, και είναι κρίμα να πληρώσεις για κάτι που δεν έκανες.

Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο πως οι άνθρωποι έλκονται από συμπεριφορές και άτομα αρκετά αντίθετα τους, σε κομμάτια που κάνουν επιζήμια την οποιαδήποτε τέτοια έλξη. Δεν μιλάμε για γούστα στη μουσική ή στο φαγητό, που αυτά (ειδικά στα πρώτα βήματα μια γνωριμίας) μπορούν να αποτελέσουν ατέλειωτη πηγή έμπνευσης συζητήσεων και διαφωνιών. Αυτό είναι εποικοδομητικό και επιτρέπει τα δύο άτομα να μάθουν διαφορετικά πράγματα για τα ίδια τους τα γούστα. Όταν όμως δύο άνθρωποι είναι αντίθετοι σε θέματα χαρακτήρα ή ήθους, αρχίζει ένας απίστευτος πόλεμος με τον εαυτό μας. Προσπαθούμε να μην παραδεχτούμε πως δεν ανήκουμε εκεί, αλλά μάταια.

Πρακτικά όμως, αυτό μας κάνει να κολλάμε εκεί που ξέρουμε πως δεν ταιριάζουμε. Εκεί που ξέρουμε πως δεν έχουμε ελπίδα. Έχει απίστευτη ισχύ η πεποίθηση πως “θα τον/την καταφέρω”. Το παιχνίδι είναι εθιστικό, και από ένα σημείο και μετά ή κερδίζεις ή στεναχωριέσαι.

Φρόντισε μόνο να μη πέσεις για πολύ. Στη τελική, μόνο εσύ θα χάσεις.

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.