μουσική

“Η μουσική δίνει ψυχή στις καρδιές και φτερά στις σκέψεις” είχε πει περίφημα ο Πλάτωνας.  Αισθάνομαι πως το νόημα της μουσικής, αποδίδεται ακριβώς σε αυτή τη φράση.Στη μουσική δεν υπάρχουν όρια, ούτε κανονισμοί, δεν υπάρχουν στερεότυπα και προκαταλήψεις. Η μοναδικότητα της, κρύβεται στο γεγονός πως δημιουργεί μια αίσθηση απόλυτης ελευθερίας τόσο στην έκφραση όσο και στον νου. Πολλές είναι οι φορές που χάνεσαι στις σκέψεις, στο άκουσμα ενός τραγουδιού, μιας μελωδίας ακόμα και μίας νότας. Άλλωστε, αυτό είναι που αναζητά και ο κάθε άνθρωπος, την ελευθερία του, η  οποία θα  του προσφέρει απλόχερα την ψυχική γαλήνη που έχει ανάγκη μέσα σε μία κοινωνία που νιώθει συνεχώς να τον κρίνει.

Ποιο είναι όμως στην πραγματικότητα το στοιχείο που κάνει τη μουσική τόσο ξεχωριστή και αγαπητή στον κόσμο?  Είναι η δυνατότητα επικοινωνίας που μας δίνει ? Είναι τα συναισθήματα που μας κάνει να νιώθουμε? Είναι τα πολλαπλά οφέλη που μας προσφέρει σε πνευματικό επίπεδο ? Θα έλεγα πως είναι συνδυασμός! Πρόκειται για ένα είδος τέχνης που μελετήθηκε από τα πανάρχαια χρόνια σε βάθος. Πολλοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κάθε μορφή μουσικής είτε πρόκειται για την εκμάθηση ενός οργάνου είτε για το άκουσμα μιας μελωδίας μπορεί να συντελέσει στην δημιουργία μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και ενός δυναμικού χαρακτήρα. Ύστερα από μελέτες  έγινε φανερό πως  επιδρά τόσο τον εγκέφαλο όσο και την ψυχολογία των ατόμων με διαφορετικούς τρόπους τους οποίους θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.μουσική

  • Αρχικά, αυτό που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το γεγονός πως η μουσική ασκεί θετική επιρροή στην μνήμη καθώς βοηθάει στην ανάκληση πληροφοριών όπως επίσης και στην βελτίωση της λεκτικής μνήμης.
  • Αποτελεί έναν δημιουργικό τρόπο ενασχόλησης τόσο στην εφηβική ηλικία που έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε δημιουργικοί όσο και στην μετέπειτα ζωής μας.
  • Είτε είναι δύσκολο να το παραδεχτούμε είτε όχι, όλοι έχουμε ανάγκη από αισιόδοξες πινελιές στη ζωή μας. Η μουσική μας δίνει αυτό το θετικό συναίσθημα που έχουμε ανάγκη στις δύσκολες καταστάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι.
  • Επιπλέον, αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι πως είναι απέραντη και είναι για όλους, ανεξαρτήτως διακρίσεων.

décoration musicalesΠλέον συνειδητοποιώ πόσο πιο όμορφες γίνονται οι ζωές μας, όταν ακούγεται παντού η μουσική, η οποία ξεπερνά όλα τα σύνορα και φέρνει κοντά τους πολιτισμούς. Βάλτε την στην καθημερινότητα σας και θα σας ανταμείψει με τον καλύτερο τρόπο!!

 

Τα 4 βιβλία που μου άλλαξαν τη ζωή!

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Δες τη σελίδα μας στο Instagram

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.