Φιλία… Τι να πει κανείς για αυτή τη λέξη; Από που να ξεκινήσει και που να τελειώσει; Η φιλία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή. Οι φίλοι, όταν είναι πραγματικοί, ίσως είναι καλύτεροι και από οικογένεια. Γιατί εκτός των άλλων, τους έχεις επιλέξει, σε έχουν επιλέξει… Και μπορεί πλέον να τους θεωρούμε δεδομένους, και όντως να είναι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε να τους υπενθυμίζουμε το ποσό ευγνώμονες είμαστε που τους έχουμε στη ζωή μας. Για αυτό γυρνά και πες τα πιο βαθιά ευχαριστώ σε αυτόν τον πιστό φίλο που σε στηρίζει αδιαλείπτως και το αξίζει!

1)Σε ευχαριστώ που χάρηκες με τις χαρές μου!

Ίσως και να μην τα είχα καταφέρει αν ήξερα ότι δεν έχω κάποιον σαν κι εσένα στο πλάι μου να με στηρίζει και να με ενθαρρύνει όσο εσύ. Ίσως να μην είχα τη δύναμη να συνεχίσω άμα δεν είχα εσένα σύμμαχο στο δρόμο μου προς την επιτυχία. Γιατί ξέρω ότι θέλεις να με βλέπεις ευτυχισμένο και φίλος είναι αυτός που θα χαρεί με τη χαρά σου ακόμα κι αν αυτή είναι μεγαλύτερη από τη δική του και γιατί η ευτυχία σου είναι μέρος της δικής του ευτυχίας.

2)Σε ευχαριστώ που ήσουν εκεί στα δύσκολα!

Όλοι στη ζωή μας αντιμετωπίζουμε διάφορα προβλήματα, είτε μικρότερα, είτε μεγαλύτερα. Όπως και να έχει, εσύ ήσουν πάντα δίπλα μου και η αγκαλιά σου πάντα ανοιχτή να χωρέσει εμένα και τα τσακισμένα συναισθήματά μου. Σε ευχαριστώ που δεν με άφησες μόνο όταν άλλοι με άφηναν, που με υποστήριξες όταν τσακώθηκα με κάποιον, που με άκουγες ώρες ατελείωτες να σου μιλάω για τον τρόμπα/ηλίθια που πήγα και ερωτεύτηκα και πριν πόσες ώρες ήταν ενεργός στα social media και κάνει εκατό ώρες να απαντήσει. Αλλά σε ευχαριστώ και για τα άλλα, τα πιο σημαντικά! Όταν κάποιος δικός μου άνθρωπος ήταν στο νοσοκομείο και αγωνιούσες μαζί μου ή όταν δυστυχώς έχασα κάποιον αγαπημένο μου και εσύ ήσουν πάλι εκεί σκουπίζοντας τα δάκρυά μου. Και σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις το ευχαριστώ είναι απλά ανεπαρκές μπροστά σε ότι έκανες για μένα.

3)Σε ευχαριστώ που έζησες μαζί μου καινούριες εμπειρίες!

Γιατί τις εμπειρίες τις φτιάχνουμε μαζί και δεν θα ήταν τόσο αξιομνημόνευτες άμα δεν τις είχαμε δημιουργήσει παράλληλα! Είτε ταξιδέψαμε μαζί κάπου που δεν έχουμε ξαναπάει, είτε απλά κάναμε κάτι διαφορετικό από την καθημερινή ρουτίνα μας, σ’ ευχαριστώ που έκανες μαζί μου αυτό το βήμα παραπέρα κι αποκτήσαμε καινούριες αναμνήσεις που θα έχουμε να θυμόμαστε τώρα και για μια ολόκληρη ζωή.

4)Σ’ ευχαριστώ που με συγχώρεσες για εκείνες τις στιγμές που σε πλήγωσα.

Είτε το έκανα κατά λάθος, είτε ήταν μια κακή στιγμή, δεν έχει τόση σημασία, γιατί το τελευταίο που ήθελα ήταν να σε πληγώσω. Χαίρομαι που καταλαβαίνεις ότι σαν άνθρωπος κάνω λάθη και εγώ και δέχεσαι κάθε φορά τη συγγνώμη μου.

5)Σ’ ευχαριστώ που μου υπενθύμιζες κάθε φορά το ότι αξίζω να αγαπηθώ.

Δεν παίρνω πάντα τις καλύτερες αποφάσεις και δεν χαίρομαι συχνά για μένα. Ευχαριστώ που μου υπενθυμίζεις ότι παρά τις ατέλειες και τα λάθη μου δεν θα έπρεπε να κάτσω με κανέναν που να με υποβαθμίζει και να μην έχει αληθινά αισθήματα για μένα. Γιατί το αξίζω…ακόμα και όταν δεν το πιστεύω.

6)Σε ευχαριστώ που είσαι εδώ, τώρα και κάθε ώρα!

Δεν μπορώ καν να σου εξηγήσω πόσο σημαντικός είσαι για τη ζωή μου και το πόσο καλύτερη είναι από τη μέρα που σε γνώρισα. Δεν θέλω και ούτε μπορώ να φανταστώ το μέλλον μου χωρίς εσένα.

6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.