Exclusive Content:

Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές

Το “Έτερος Εγώ : Χαμένες Ψυχές” βασίζεται στο βραβευμένο αστυνομικό θρίλερ «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια. Το σενάριο του «Έτερος Εγώ:Χαμένες Ψυχές», είναι μια ιδέα των Σωτήρη Τσαφούλια και Παναγιώτη Ιωσηφέλη. Ο Σωτήρης Τσαφούλιας υπογράφει τη σκηνοθεσία, ενώ το σενάριο συνυπογράφει ο ίδιος με την Κατερίνα Φιλιώτου. Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια και είναι σε παραγωγή COSMOTE TV. Από το πρώτο λεπτό καταφέρνει να καθηλώσει τον θεατή μιας που του κρατάει την αγωνία μας στα ύψη.

Όταν η αστυνομία αδυνατεί να λύσει τον γρίφο των αυξανόμενων δολοφονιών ενός serial killer που «παίζει» με τις αρχές, αφήνοντας στον τόπο του εγκλήματος μια σειρά από συμβολισμούς, καλεί και πάλι τον καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη ο οποίος εντοπίζει το νήμα της διαλεύκανσης των φόνων στο μύθο των Άθλων του Θησέα. Θα καταφέρει αυτή τη φορά να μπει στο μυαλό του δολοφόνου και να τον σταματήσει, λίγο πριν ολοκληρώσει τον έβδομο και τελευταίο του Άθλο?

Image result for ετερος εγω χαμενες ψυχες

 

Η υπόθεση της σειράς τοποθετείται 2 χρόνια μετά τα γεγονότα της ταινίας με τους ήρωες να συνεχίζουν τις ζωές τους. Άλλοι πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με το παρελθόν τους και να το αφήσουν πίσω και άλλοι με τα μυστικά τους… Η σειρά κινείται στα πρότυπα της Αγκάθα Κρίστι μιας που όλοι φαίνονται ένοχοι και συνάμα όλοι είναι αθώοι.

Image result for ετερος εγω χαμενες ψυχες

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, στον ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Λαϊνη, ο Μάνος Βακούσης, που υποδύεται τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Απόστολο Μπαρασόπουλο και ο Πέτρος Λαγούτης που υποδύεται τον Υπαστυνόμο Παντελή Σκλαβή. Στη σειρά επίσης εμφανίζονται οι Βίκυ Παπαδοπούλου ως δημοσιογράφος Χριστίνα Στεργίου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ως νοσοκόμος της ψυχιατρικής κλινικής, Άκης Σακελλαρίου που υποδύεται τον Διοικητή της Ψυχιατρικής Κλινικής, Φίλιππο Λαζαρίδη, έναν άνθρωπο με σκοτεινό παρελθόν, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ως συνάδελφος του Λαίνη από το πανεπιστήμιο, Βασίλης Ρίσβας που υποδύεται τον ιατροδικαστή, Κατερίνα Διδασκάλου στον ρόλο της μοριακής βιολόγου και ο Σπύρος Παπαδόπουλος που υποδύεται τον αρχηγό της αστυνομίας.

Image result for ετερος εγω χαμενες ψυχες

 

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς οι ήρωες βρίσκονται στο νεκροταφείο, στην κηδεία του πρύτανη Αδαμαντινού (Δημήτρης Καταλειφός), ο οποίος είχε φέρει σε επαφή την αστυνομία με τον καθηγητή Εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), με σκοπό τη διαλεύκανση των φόνων με βάση τα ρητά του Πυθαγόρα.Στην σειρά παρακολουθούμε φλας μπακ που μας συνδέουν με την ταινία και με το τι έγινε στην ζωή των ηρώων.

Όλα ξεκινούν από μια μυστηριώδη δολοφονία ενός τροφίμου σε πρότυπη ψυχιατρική κλινική από τον συγκάτοικο του. Οι ύποπτοι κατά την αστυνομία είναι αρκετοί ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής Φίλιππος Λαζαρίδης (Ακης Σακελλαρίου) φαίνεται πως γνωρίζει περισσότερα πράγματα από όσα λέει, ένας από τους νοσοκόμους του ψυχιατρείου (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) κρύβει αρκετά μυστικά, αλλά και ο συνάδελφος του Λαΐνη στο πανεπιστήμιο (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) με τις υπερβολικά «καλές» γνώσεις του για τους άθλους του Θησέα.

Image result for ετερος εγω χαμενες ψυχες

 

Ο δολοφόνος παίζει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι προσπαθώντας να μπλέξει την αστυνομία και να τους κάνει να τσακωθούν μεταξύ τους, δίνοντας στοιχεία για τον υπαστυνόμο Παντελή Σκλαβή και δημιουργώντας την αμφιβολία. Μήπως τελικά είναι αυτός ο δολοφόνος?

Image result for ετερος εγω χαμενες ψυχες

Στο παζλ θα προστεθεί ο εγκληματολόγος Δημήτρης Λαΐνης όπου η υπόθεση φτάνει σ’αυτόν μετά από ένα περίεργο δέμα που λαμβάνει, ενώ αυτή την φορά ο καθηγητής συνεργάζεται πιο στενά με την Αστυνομία και τον προϊστάμενο του τμήματος ανθρωποκτονιών Απόστολο Μπαρασόπουλο (Μάνος Βακούσης), ο οποίος βρίσκεται λίγους μήνες πριν την σύνταξή του. Στην υπόθεση εμπλέκεται και η δημοσιογράφος Χριστίνα Στεργίου ( Βίκυ Παπαδοπούλου) που προσπαθεί με τους δικούς της τρόπους να εξιχνιάσει την υπόθεση.

Ο serial killer σκοτώνει μόνο δολοφόνους με βάση τους άθλους του Θησέα και εμπλέκει τον Λαΐνη στην υπόθεση για να βεβαιωθεί πως θα περάσει το μήνυμά του χρησιμοποιώντας έναν άνθρωπο που έχει την ικανότητα να «δει» το μοτίβο του. Ποια είναι όμως τα κίνητρα του? Και πως καταφέρνει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία? Αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο γνωστός εγκληματολόγος για να βρει την άκρη του νήματος στην πιο σκοτεινή και περίεργη υπόθεση της καριέρας του.

Image result for ετερος εγω χαμενες ψυχες

 

Η σκηνοθεσία είναι άψογη μιας που το κάθε επεισόδιο είναι άρτια δομημένο και ο Σωτήρης Τσαφούλιας εμπλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο όλους τους ήρωες και την ιστορία τους δημιουργώντας στον θεατή ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την υπόθεση και κρατώντας τον σε αγωνία. Έχει αποτυπώσει με μεγάλο ρεαλισμό την απεικόνιση των γεγονότων καθώς επίσης προσπαθεί να εξηγήσει στον θεατή κάποια γεγονότα χωρίς όμως να δώσει στοιχεία που προδίδουν το τέλος.

Image result for ετερος εγω χαμενες ψυχες

Η επιβλητική και σκοτεινή μουσική αποπνέει έναν αέρα μυστηρίου και η πλοκή του δεν κουράζει ούτε λεπτό. Εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς και τέλος η σειρά θέτει πολλά σημαντικά κοινωνικά ερωτήματα μιας και θίγει πολλά ηθικά και όχι μόνο ζητήματα αλλά και το πως λειτουργεί μια κοινωνία.

Αν δεν έχετε δει την ταινία σας συνιστώ να την δείτε ανεπιφύλαχτα και μετά να δείτε την σειρά. Είμαι σίγουρη πως θα σας καθηλώσει…

Latest

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο...

Καινούργια σπίτια, καινούργιες σελίδες, καινούργιες ζωές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας. Τρίτη σήμερα για μένα και Παρασκευή για σας, και έκατσα να γράψω για πρώτη φορά και το πρώτο Friday...

Καραγατσιάδα: «Μα είναι κάτι πιο βαθύ αυτό που μας λερώνει»

«Όλα τα πάντα, λέει, σε τούτο τον κόσμο είναι χίμαιρα» Μ. Καραγάτσης, Μεγάλη Χίμαιρα Και ενώ η Καραγατσιάδα -ως ευστόχως πλέον αποκαλείται η διαδικτυακή διαμάχη...

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο; – Οδηγός

Πώς να Γράψω ένα Βιβλίο Το να γράψεις ένα βιβλίο είναι μια συναρπαστική και προκλητική διαδικασία. Είτε θέλεις να γράψεις ένα μυθιστόρημα, ένα επιστημονικό έργο,...

1 COMMENT

Comments are closed.

Όντως, όταν η μία παράξενη δολοφονία διαδέχεται την άλλη, ο Λαΐνης δεν αργεί να διαβάσει πίσω από τις γραμμές και να κάνει τη σύνδεση: απέναντί τους βρίσκεται ένας serial killer-εκδικητής, που σκοτώνει μόνο δολοφόνους ακολουθώντας τους άθλους του Θησέα. Θα προλάβουν να λύσουν το μυστήριο όταν το μόνο που έχουν στη διά­θεσή τους είναι απλώς η τοποθεσία του επόμενου εγκλήματος, χωρίς μια κάποια μαθηματική αλληλουχία να μαρτυρά τη χρονική στιγμή της επικείμενης κίνησης του δολοφόνου;Έτερος Εγώ: Χαμένες Ψυχές