Η Ελλάδα είναι μια χώρα με υπέροχα νησιά και μέρη με υπέροχες παραλίες και όχι μόνο που μπορεί ο παραθεριστής να απολαύσει ανέμελος τις διακοπές του και να αποβάλει το άγχος και τις στενοχώριες της καθημερινότητας. Όμως απαραίτητη προϋπόθεση να απολαύσει κάποιος τις διακοπές του είναι να έχει και το απαραίτητο χρηματικό ποσό να διαθέσει. Σε αυτό έρχεται να θέση εμπόδια η οικονομική κρίση και οι επιδράσεις της στη καθημερινότητα των ελλήνων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της “Καθημερινής”, το 2018 ένας μεγάλος αριθμός πολιτών της ευρωπαϊκής, ανάμεσα τους και έλληνες, δεν είχαν το κατάλληλο οικονομικό ποσό ώστε να πάνε διακοπές για μία εβδομάδα. Ειδικότερα, το 28,3% του πληθυσμού της Ε.Ε. από 16 χρονών και άνω, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να φύγει μακρυά από τον τόπο διαμονής του για μία βδομάδα.

Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 51%, δηλαδή οι μισοί περίπου έλληνες δεν δύναται να πάνε κάπου διακοπές. Το ποσοστό αυτό είναι από τα υψηλότερα στην Ε.Ε. και η χώρα μας βρίσκεται στην ίδια θέση με την Κύπρο, που και αυτής το ποσοστό αγγίζει το 51%. Μεταξύ των κρατών-μελών, οι χώρες που κατέγραψαν τα υψηλότερα ποσοστά με άτομα τα οποία βρίσκονται σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση, ήταν η Ρουμανία (58,9%) και η Κροατία (51,3%). Σύμφωνα με τη Eurostat, το ποσοστό της Ελλάδας ανέβηκε δύο μονάδες σε μία πενταετία, από 39% το 2013, σε 51% το 2018.

Τα στοιχεία αυτής της έρευνας έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δυσοίωνη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας με την οικονομική κρίση. Οι πολίτες έχουν επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο και προσπαθούν να προσαρμόσουν την καθημερινότητα τους αναλόγως. Η ψυχολογία ανθρώπων έχει αλλάξει και η αισιοδοξία έχει χαθεί. Συνεπώς η κρίση έχει αρνητικές συνέπειες για όλη την χώρα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.