Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο «επάγγελμα πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου. Στην σκηνή βλέπουμε να ζωντανεύουν δύο αυτοβιογραφικές ιστορίες από το κεφάλαιο του βιβλίου «Ιστορίες της Χούντας».  Η παράσταση παρουσιάζει μια δυναμική γυναίκα, φωτισμένη με ελπίδα που τίποτα δεν της ρίχνει το ηθικό. Δεν τρομάζει να αγωνιστεί και να νικήσει ενάντια στην βία οποιασδήποτε μορφής.

Πλοκή:

1η ιστορία: Σαρκάζει με πολλή επιτυχία την προσπάθειά της να αποκτήσει διαβατήριο ώστε να ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά το καθεστώς της δημιουργεί συνεχώς προβλήματα. Το κυρίως πρόβλημα είναι πως δεν είχε τη δυνατότητα να πιστοποιήσει με κάποιο έγγραφο το επάγγελμα της ως δημοσιογράφος, παρά την ενεργή προσφορά και παρουσία της στον τύπο. Έτσι, αποφασίζει να δηλώσει το επάγγελμά της ως πόρνη. Βέβαια, τα πράγματα αντί να απλοποιηθούν ώστε να αποκτήσει διαβατήριο, περιπλέκονται ακόμη πιο πολύ. Τελικά όμως θα αποκτήσει το διαβατήριο; Αυτό δεν θέλω να σας το αποκαλύψω. Αυτό που θα σας αποκαλύψω είναι πως η συγκεκριμένη ιστορία σας εγγυάται πολύ γέλιο.

 

2η ιστορία: Η πρωταγωνίστρια, παραμονή πρωτοχρονιάς, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας της, νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Ένα βράδυ πέφτει θύμα βιασμού από τους νυχτοφύλακες. Ο πλήρης απάνθρωπος εξευτελισμός. Παρά το αποτρόπαιο γεγονός η ηρωίδα μας δεν πτοείται, αντίθετα βρίσκει τη δύναμη να ξανά σηκωθεί στα πόδια της και να συνεχίσει να ζει. Ξαναγεννιέται η ελπίδα.

 

Όσο χαρούμενη και αστεία είναι η πρώτη ιστορία, τόσο αποτρόπαιη και ταυτόχρονα αισιόδοξη είναι η δεύτερη ιστορία. Όσο γέλιο και ας σου προξένησε η πρώτη ιστορία, τόσο κλάμα σου προξένησε η δεύτερη ιστορία. Δυο τόσο διαφορετικές, αντιφατικές ιστορίες, με τόσα διαφορετικά συναισθήματα που απλά σε μαγεύουν. Η πρώτη είναι μια αστεία ιστορία που τελειώνει απαισιόδοξα και η δεύτερη είναι πικρή και σκληρή αλλά στο τέλος σε γεμίζει με αισιοδοξία.

Η ερμηνεία της Αλεξάνδρας Παλαιολόγου είναι το λιγότερο εξαιρετική, αν σκεφτείτε με πόση επιτυχία κρατούσε ζωντανό το κοινό και το οδηγούσε στο ταξίδι της μέσα από ένα συνεχή μονόλογο.

 


Τελευταίες παραστάσεις 13, 14 και 15 Απριλίου στις  21:00 στο θέατρο: Tempus Verum Εν Αθήναις

Ερμηνεία: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Κείμενο: Λιλή Ζωγράφου (Το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» κυκλοφορεί από τις εκδ. Αλεξάνδρεια)

Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.