Με επιτυχία διεξήχθησαν τα εγκαίνια της νέας βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών στις 20 Μαρτίου 2019.Με την παρουσία του τίμησε την τελετή ο Πρόεδρος Της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Η κατασκευή αυτού του έργου διήρκεσε 13 χρόνια προσπάθειας και κόπου όπου ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβριο και άνοιξε τις πύλες της τόσο στους φοιτητές όσο και στους υπολοίπους επισκέπτες στις 20 Μαρτίου. Αποτελεί σημαντικό δημιούργημα,καθώς συγκεντρώνονται όλα τα σπουδαστήρια και των 12 τμημάτων που έχει στην κατοχή της η Φιλοσοφική Σχολή σε μια ενιαία βιβλιοθήκη.

Η παρούσα βιβλιοθήκη αποτελείται από 3 ορόφους σε χωρητικότητα 7.500 τετραγωνικών.Το υλικό που μπορεί κανείς να αναζητήσει στον χώρο της βιβλιοθήκης είναι πλούσιο και συγκεκριμένα υπάρχουν περίπου 500.000 βιβλία,πάπυροι και χειρόγραφα,περίπου 20.000 σπάνιες και πολύτιμες εκδόσεις,3.800 τίτλοι περιοδικών,4.000 τεκμήρια συλλογής οπτικοακουστικού και φωτογραφικού υλικού, με εκδόσεις που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα έως σήμερα.

Στον παρόντα χώρο υπάρχουν 400 θέσεις όπου δεν προορίζονται μόνο για φοιτητές αλλά και για όσους αγαπούν τα βιβλία,αγαπούν την ανάγνωση.Σημαντικό στοιχείο αξίζει να αναφερθεί ότι η βιβλιοθήκη όπου στεγάζεται δίπλα στο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών αποτελεί την 2η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη μετά την Εθνική. Οι εγκαταστάσεις της χαρακτηρίζονται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας εξαιτίας του αυτόματου μηχανισμού ανταλλαγής βιβλίων.

Πέρα από τον Πρόεδρο Της Δημοκρατίας στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκε ο Γ.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτριος Κουτσούμπας ,ο οποίος ως δωρεά προσέφερε τη νέα έκδοση των τεσσάρων τόμων του Δοκιμίου Της Ιστορίας του εργατικού και κουμμουνιστικού κινήματος,καθώς και το Ιστορικό Λεύκωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ με πλούσιο φωτογραφικό και άλλο αρχειακό υλικό.Παρών ήταν και ο Θόδωρος Φορτσάκης,πρώην τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας.Ως αρχή αποτέλεσε η προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μελέτιο-Αθανάσιο  Κ.Δημόπουλο και από την κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών Ελένη Καραμαλέγκου.Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.