Είσαι λάτρης του Games of Thrones; Ανυπομονείς πως και πως για την νέα σεζόν; Μέχρι να βγει μπορείς να διαβάσεις το νέο βιβλίο του Σπύρου Παπαλέξη και να εισέλθεις σε έναν φανταστικό κόσμο με βασίλεια, ήρωες, ιππότες, αποστολές, μυστικές δολοφονίες και καλά κρυμμένα μυστικά. Είναι μια ιστορία για την μάχη ενός άντρα να εκπληρώσει την αποστολή του, αλλά ακόμα περισσότερο είναι μία ιστορία για την δύναμη του πολεμιστή να μένει προσηλωμένος στις αξίες του και να μην πέσει μαζί με τον κόσμο που σιγά σιγά καταρρέει.

Η ιστορία διαδραματίζεται στον κόσμο του Ναρός όπου κυριαρχούν πέντε Βασίλεια: Η Σελίρια, Το Άκεντορ, Η Ωλένια, Μόντερον και το Κάλντγουιν. Πιο συγκεκριμένα όμως η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Βασίλειο της Σελίριας όπου το κατευθύνει ο τύραννος Μέρντοκ. Πρωταγωνιστής μας είναι ο Έντγκαρ Χέβενσκαρ, ιερός πολεμιστής του Φερίν (Θεού της Δικαιοσύνης). Μία φαινομενικά απλή αποστολή, η μεταφορά του μηνύματος του Θείου του τον οδηγούν σε μία περιπέτεια πολύ μακριά από το μοναστήρι του Φαρίν που είχε ζήσει σχεδόν όλη του την ζωή. Θα τον οδηγήσει σε έναν κατεστραμμένο ναό, στην Μεγάλη Βιβλιοθήκη του Όραντιν που φημολογείται πως κατέχει όλη την γνώση και στα έγκατα του βουνού κάτω από την Μεγάλη Βιβλιοθήκη. Και εκεί που η αποστολή του τελείωσε και θα γυρίσει στο σπίτι του, φτάνοντας βρίσκει το καταφύγιο του τον Ναό της Ενσάρκωσης να φλέγεται στην ίδια του την φωτιά. Και μετά όταν η καταστροφή τελείωσε και νομίζει πως τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι πιο λαμπρά, αποκαλύπτει το μυστικό του θείου του και όλα όσα ήξερε και είχε εκπαιδευτεί να υπακούει ξαφνικά μοιάζουν σκόνη. Το μόνο που του μένει είναι να αυτοεξοριστεί και να ακολουθήσει έναν τελείως διαφορετικό δρόμο.

instastalker.com

tovivlio.net

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι η ιστορία περιλαμβάνει μεγάλη δόση αδρεναλίνης από τις μάχες και την δράση που μπλέκεται ο ήρωας μας. Η πλοκή κινείται από την μία στην ζωή του Έντγκαρ και από την άλλη στο Βασίλειο της Σελίριας και στους κατοίκους του, που ο καθένας παίζει τον δικό του ρόλο στην ιστορία. Είναι ένας κόσμος πλασμένος στην φαντασία του συγγραφέα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ομοιότητες με τον κόσμο που ζούμε ή ότι δεν εντοπίζουμε συμβολισμούς. Όσον αφορά τους χαρακτήρες είναι καλά γραμμένοι και βλέπεις πως τα εσωτερικά τους κίνητρα καθοδηγούν τις πράξεις τους. Έχει κατορθώσει με εύστοχο τρόπο να αποτυπώσει την μάχη του Καλού με το Κακό και σε πιο προσωπικό επίπεδο τα διλήμματα που προκύπτουν από τις αξίες μας.

Η γραφή δεν σε κουράζει καθόλου γιατί έχει όμορφες περιγραφές και μέσα στην ιστορία υπάρχουν ποιήματα, ωδές και γράμματα. Είναι επίσης απλή αλλά τόσο όσο για να σου περιγράφει ακριβώς τις σκηνές της δράσης. Καταφέρνει να κρατήσει την λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο μυστήριο και στην φαντασία. Σε γενικές γραμμές είναι καλά κατηγοριοποιημένο και πλήρες αφού περιέχει χάρτη του Κόσμου του Ναρός, Πάνθεον (όπου σου παραθέτει τους θεούς, κοσμογονία και θεογονία για την εξήγηση της γένεσης του κόσμου και λεξικό για τα ονόματα. Με άλλα λόγια είναι ένας κόσμος πλασμένος τέλεια μέχρι και στην πιο μικρή του λεπτομέρεια.

 

ISBN: 978-618-83918-7-1

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σπύρος Παπαλέξης

ΓΛΩΣΣΑ ΓΡΑΦΗΣ: Ελληνικά

ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:2018

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΩΝ:310

ΕΚΔΟΤΗΣ: Παράξενος Ελκυστής

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.