Πηγή: www.artofthetitle.com

Τον τελευταίο καιρό οι σειρές τις Marvel μετά τη μεγάλη επιτυχία του WandaVision αλλά και του The Falcon and the Winter Soldier είναι φανερό ότι έχουνε κλέψει το δυναμικό κοινό από τους ανταγωνιστές. Οπότε ας πάμε πίσω εκεί που ξεκίνησαν όλα. Μετά από μια μέτρια ταινία το 2003 ο Daredevil επιστρέφει το 2015 και κλέβει όλες τις εντυπώσεις, κερδίζοντας ακόμα και κοινό που δεν ενδιαφέρονταν για τους υπερήρωες. Ας δούμε γιατί…

Ο πρωταγωνιστής μας

Κάθε καλή ιστορία χρειάζεται έναν καλό πρωταγωνιστή. Ο Matt Murdock είναι από τους πιο καλογραμμένους ήρωες σε σειρές όλων των ειδών. Κάθε φορά τον βλέπουμε να αντιμετωπίζει αληθινά προβλήματα όπως όλοι μας. Είναι ένας πιστός καθολικός Χριστιανός και δικηγόρος. Πολλές φορές έρχεται σε κόντρα με την πίστη και το επάγγελμα του, έτσι μέσα σε όλη αυτή την αντίθεση γεννιέται ο Daredevil. Όταν ο Matt φοράει την μάσκα βγάζει έξω τον θυμό του. Ενεργεί εναντίον του νόμου και της θρησκείας του, παράνομα και βίαια. Αυτό που κάνει τον Matt ενδιαφέροντα είναι ότι, όπως και εμείς, δεν είναι τέλειος. Αρκετές φορές θα φερθεί εγωιστικά, αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, ακόμα και ότον μάχεται, θα βαριανασαίνει από την κόπωση ενώ κάθε χτύπημα γίνεται ακόμα πιο βίαιο. Αλλά πέρα από κάθε ατέλεια, βλέπουμε τις βαθιές ρίζες των προβλημάτων του και ο σεναριογράφος δεν φοβάται να μας το δείξει με κάθε ευκαιρία.

Πηγή: fancychannels.com

Τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ

Βέβαια κάνεις δεν θέλει να παρακολουθήσει μία σειρά με έναν ενδιαφέροντα χαρακτήρα σε έναν ανιαρό κόσμο. Κάθε χαρακτήρας νιώθει αληθινός, από τους ανταγωνιστές στους καθημερινούς ανθρώπους που είναι φίλοι του Matt. Κανείς δεν είναι απλά μια προέκταση του κεντρικού ήρωα. Όλοι είναι αυτόνομοι χαρακτήρες με τη δική τους ιστορία, όπως ο καθένας μας. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Wilson Fisk, ο κύριος αντίπαλος του Daredevil. Ουσιαστικά έχουνε έναν κοινό σκοπό αλλά μια πολύ διαφορετική φιλοσοφία. Επίσης η Karen Page, ενώ δεν σε κερδίζει στην αρχή, βλέποντας την ιστορία της να ξετυλίγεται σίγουρα αλλάζεις γνώμη. Το show έχει μια φανταστική πλοκή που κάνει κάθε λεπτομέρεια να μετράει και να προσφέρει την επιθυμητή ικανοποίηση.

Πηγή: www.pinterest.com

Παρουσίαση

Η ποιότητα συνεχίζεται στην σκηνοθεσία που κάνει το αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο, εννοείται συνοδευόμενη από την κατάλληλη μουσική. Κάθε σκηνή έχει μια απίθανη βάση προς την λεπτομέρεια, οι μάχες είναι έντονες, ενώ βλέπουμε τον Matt να έρχεται όλο και πιο κοντά στον εσωτερικό devil του. Μετά από την επιτυχία της πρώτης σεζόν μπορεί να παρατηρηθεί ότι αρκετοί δανείστηκαν το ίδιο βιβλιαράκι, αφού πολλές τεχνικές φαίνεται ότι καθιερώθηκαν μετά την επιτυχία που έφερε ο Daredevil. Σημαντικό να σημειώσουμε ότι η Marvel δεν ήταν στα ύψη που είναι σήμερα όταν κυκλοφόρησε η σειρά. Φαίνεται πως κάποιο δαιμόνιο τόλμησε να βάλει το λιθαράκι του στον δρόμο της επιτυχίας.

daredevil
Πηγή: blog.ademagnaye.com

Ατμόσφαιρα

Το Daredevil δεν έχει τον ίδιο χαρούμενο τόνο που έχουνε πολλές ταινίες και σειρές του είδους. Αντιθέτως έχει έναν ρεαλιστικό, σκοτεινό τόνο σαν την τριλογία Batman του Nolan. Μόνο μια εικόνα του Matt με την στολή αρκεί να για να το καταλάβεις. Βέβαια βοηθάει και ο διάλογος αφού νιώθει αληθινός, κάθε φράση είναι κάτι που θα έλεγε ο καθένας μας. Όλη η σειρά είναι μια αντανάκλαση της σκληρής πραγματικότητας που βέβαια μας δείχνει ότι όσο και να προκαλείται η πίστη μας (όχι μόνο θρησκευτική) δεν πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας για να γίνουμε όπως ο κόσμος τριγύρω μας, αλλά να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας για να τον αλλάξουμε.

daredevil
Πηγή: www.reddit.com

Το συμπέρασμα

Κυρίως ακολουθούμε το ταξίδι του Matt και τις διάφορες προσκλήσεις που αντιμετωπίζει, πολλά από αυτά τα αντιμετωπίζουμε και εμείς καθημερινά. Συνοδεύεται από φανταστικό σενάριο και σκηνοθεσία που παραδίδει μαθήματα. Ακόμη και αν δεν σου αρέσουν οι υπερήρωες, ο Daredevil μπορεί να ικανοποιήσει και το πιο ψαγμένο κοινό.

daredevil
Πηγή: www.gadgets.ndtv.com

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.