Στις 24 Απριλίου του 2019 παρακολουθήσαμε την πρεμιέρα της ταινίας Avengers – Endgame, με την οποία ολοκληρώνεται και επίσημα η ιστορία του Infinity Saga. Η τέταρτη ταινία των Εκδικητών της Marvel δεν κλείνει απλά ένα κύκλο που ξεκίνησε το 2008 με την πρώτη ταινία του Iron Man, αλλά σηματοδοτεί και την έναρξη νέων και ποικίλων ιστοριών που αναμένουν να αποτυπωθούν στην μεγάλη οθόνη.

Ύστερα από την καταστροφική έκβαση της ταινίας Avengers – Infinity War, οι Εκδικητές της Marvel, ηττημένοι, προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και να ανασυνταχθούν. Με το μισό πληθυσμό ολόκληρου του σύμπαντος να έχει διαγραφεί από την ύπαρξη, οι Εκδικητές προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο, ώστε να επαναφέρουν τους πεσόντες συμμάχους τους και να διορθώσουν όλα όσα προκλήθηκαν από το θανάσιμο χτύπημα των δακτύλων του Thanos. Έτσι, ο Captain America, o Iron Man και ο Thor, ξεκινούν το μεγάλο ταξίδι για την τελευταία πράξη.

Σκηνοθετικά η ταινία είναι άριστη και αυτό δεν μπορεί παρά να οφείλεται στα αδέρφια Russo που μοιράζονται τη καρέκλα του σκηνοθέτη. Οι αδερφοί Russo αναλαμβάνουν για δεύτερη φορά τα σκηνοθετικά καθήκοντα μιας ταινίας των Εκδικητών και αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι ότι κάθε φορά τα καταφέρουν περίφημα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Για ακόμη μια φορά, καταφέρνουν να διοχετεύσουν μέσα στη ταινία τους αμέτρητο χιούμορ, έντονα συναισθήματα, αποπνικτική δράση και φυσικά ατελείωτη αγωνία. Όλα συζούν αρμονικά και προσθέτουν μια βαρύτητα στην ταινία, γεγονός που είναι απόλυτα λογικό, διότι το έργο αυτό αποτελεί επίλογο.

Όσον αφορά το σενάριο και τη πλοκή της ταινίας, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, η τέταρτη ταινία των Avengers, που υποτιτλίζεται ως “Endgame”, ακολουθεί τα καταστροφικά γεγονότα του Πολέμου της Αιωνιότητας και μας παρουσιάζει τις τραγικές συνέπειες της έκβασής του, αλλά και την απέλπιδα προσπάθεια των ηρώων να διορθώσουν τα χαοτικά αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτόν.

Η ταινία στο σύνολό της είναι μια ωδή προς τις κόμικ-μπουκ ταινίες. Η τελευταία πράξη ίσως να σηματοδοτεί και το ζενίθ του είδους στον κινηματογράφο. Σε διάρκεια τριών ωρών επιτυγχάνεται μια ιδιαίτερη χαρτογράφηση των χαρακτήρων και στον καθένα αποδίδεται η πιο κατάλληλη κατάληξη, το τέλος που του αρμόζει, σύμφωνα φυσικά με την πορεία που έχει ακολουθήσει όλο αυτό το μεγάλο διάστημα.

Συμπερασματικά, η ταινία των “Avengers – Endgame”, δεν σηματοδοτεί μόνο το τέλος, αλλά παράλληλα και την αρχή. Μια νέα εποχή που θα τη συνοδεύσουν καινούργια πρόσωπα, φρέσκες προοπτικές, ατελείωτη μαγεία και δράση. Η ταινία κλείνει με ένα έντονο συναισθηματικά φινάλε. Ένα τόσο μεγάλο ταξίδι φτάνει λοιπόν στο τέλος του και το βάρος όσων συνέβησαν δεν μπορεί παρά να μην συνοδεύει τους ίδιους τους χαρακτήρες, αλλά και τους θεατές.

Μέχρι την επόμενη φορά… Avengers… Assemble!

FAN FACTS!

  1. Σύμφωνα με τον Kevin Feige, στο Avengers Endgame μας δίνεται και η τελευταία cameo εμφάνιση του Stan Lee.
  2. Πέρα από την καθιερωμένη εμφάνιση του Stan Lee, στην ταινία έκαναν cameo αρκετοί χαρακτήρες από όλες τις ταινίες του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Επίσης, την εμφάνισή του έκανε και ο Joe Russo, ο ένας από τους δύο σκηνοθέτες της ταινίας.
  3. Το “Avengers – Endgame” είναι η μόνη ταινία της Marvel που δεν περιέχει post credits scene.
  4. Ξεπερνά τις 3 ώρες και είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία της Marvel.
  5. Περιέχει μια πολυαναμενόμενη και πολυαγαπημένη φράση!
30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.