Μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΚΑΠΑ τα βιβλία «Τα αγάλματα περιμένουν» και «Καλοκαίρι» του Ανδρέα Φλουράκη.

Μόλις κυκλοφόρησαν από την ΚΑΠΑ Εκδοτική τα βιβλία «Τα αγάλματα περιμένουν» και «Καλοκαίρι» του Ανδρέα Φλουράκη.

Τα αγάλματα περιμένουν

Tο νέο θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη, με τίτλο: «Τα αγάλματα περιμένουν» στο οποίο, ο γνωστός θεατρικός συγγραφέας προσεγγίζει το πρωτότυπο θέμα της απόκρυψης των αρχαίων αγαλμάτων σε μελλοντική εποχή κινδύνου. Τα αγάλματα περιμένουν, ένα έργο που συνδυάζει παρελθόν με παρόν και μέλλον, άψυχα με έμψυχα, αρχαιότητα με επικαιρότητα.

Σε έναν μελλοντικό κίνδυνο, το κράτος ζητάει από τους πολίτες να κρύψουν από ένα άγαλμα ο καθένας σε μέρος που θα ξέρουν μόνο οι ίδιοι και, όταν περάσει ο κίνδυνος, να το επιστρέψουν στα μουσεία. Οι άνθρωποι όμως, όταν βρίσκονται μόνοι τους με τα αγάλματα, κατά τη διαδικασία της απόκρυψής τους μέσα στη γη, παίρνουν μια σειρά από απρόσμενες κωμικοτραγικές αποφάσεις. Αποφάσεις που καθρεπτίζουν το πώς νιώθουμε απέναντι στην αρχαιότητα αλλά και απέναντι στους εαυτούς μας. Επιπλέον, τα αγάλματα έχουν κι αυτά κάτι να πουν.

Καλοκαίρι

Η πέμπτη ποιητική συλλογή του συγγραφέα με τίτλο: «Καλοκαίρι». Σε αυτήν ο συγγραφέας – ποιητής παρουσιάζει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο την πραγματικότητα, την καθημερινότητα, καθιστώντας το συγκεκριμένο βιβλίο αντικείμενο αναγνωστικής απόλαυσης πέρα από στενά χρονικά όρια, πέρα από κάθε εποχή…

Ανδρέας Φλουράκης

Ο Ανδρέας Φλουράκης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα και θέατρο στην Αγγλία (MA Writing for the Theatre and Broadcast Media). 

Στο θέατρο εμφανίζεται για πρώτη φορά το 2001 με το συλλογικό έργο Πίστη (Θέατρο του Νότου).

Θεατρικά του έργα που έχουν παρασταθεί: Οι Μέρες Πριν Έρθεις (Θέατρο του Νότου).  Φύλλα Της (Πολιτιστικής Ολυμπιάδας / Επί Κολωνώ), Κάσσυ (ΧΙΙΙ Διεθνή Συνάντηση Αρχαίου Δράματος Δελφών), Κέλυφος (104), Μπελ Επόκ (Επί Κολωνώ), Λάσσυ (Επί Κολωνώ/Μπιπ), Ασκήσεις Για Γερά Γόνατα (Θέατρο Τέχνης). Mήδειας Πατούσες (Βαφείο), Μήδειας Μπούρκα (Επί Κολωνώ / Διεθνές Φεστιβάλ Πάφου σε σκηνοθεσία του ίδιου).  Κόκκαλα (Θέατρο Τέχνης), Διώρυγα (Μουσείο Φωταερίου), Μπλε Μαρέν (Αγγέλων Βήμα). Όχι Και Τόσο Άγριο (Στέγη Γραμμάτων Και Τεχνών), Θέλω Μια Χώρα (Royal Court Theatre /Φεστιβάλ Αθηνών), Τυφλή Εμπιστοσύνη (Επί Κολωνώ), Τα Πράγματα Που Παίρνεις Μαζί (Royal Court Theatre) κ.α.

Από την Κάπα Εκδοτική κυκλοφορούν επίσης τα εξής: H OδύσσειαΛάσσυ, Θέλω μια χώραΘεατρικά ΕπίλεκταΡομπέν των δασών.

Το νέο Θεατρικό έργο του Ανδρέα Φλουράκη, «Τα αγάλματα περιμένουν» σε συνεργασία  με την Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας και την ενθάρρυνση του Υπουργείου Πολιτισμού θα περιοδεύσει στους παρακάτω χώρους: 28/7 Λάρισα – Β΄ Αρχαίο Θέατρο.  29/7 Λάρισα – Β΄ Αρχαίο Θέατρο.  1/8 Λάρισα – Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. 3/8 Παράλια ν. Λάρισας – Κάστρο Μελιβοίας.  25/8 – Ελασσόνα – Πύθιο.  29/8 Θεσσαλονίκη – Συκιές.  4/9 Τρίκαλα Φρούριο – 8/9 Λάρισα – Α΄ Αρχαίο Θέατρο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.