Δύσκολοι ήταν οι καιροί κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο που χρειάζονταν έξυπνες λύσεις. Η Γάλλοι είναι γνωστοί για την ευφυία τους κατά τον βομβαρδισμό του Παρισιού. Αποφάσισαν, λοιπόν, να δημιουργήσουν ένα δεύτερο Παρίσι και συνεπώς και έναν δεύτερο Πύργο του Άιφελ, ίδιο με το αυθεντικό και σε μικρή απόσταση από αυτό, ώστε να μπερδεύουν τους Γερμανούς και να ρίχνουν τις βόμβες τους στο ψεύτικο. Σε αυτή την περίπτωση οι Γάλλοι αναγκάστηκαν να φτιάξουν μία απομίμηση του Παρισιού για λόγους επιβίωσης. Υπάρχουν, όμως, σήμερα πολλές απομιμήσεις διάφορων αξιοθέατων που αποτελούν πόλους έλξης. Διαλέξαμε και συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από αυτές

Πύργος του Άιφελ Made In Greece – Φιλιατρά, Δήμος Τριφυλίας

Άιφελ

Δεν χρειάζεται να πας μέχρι το Παρίσι για να δεις τον Πύργο του Άιφελ. Μπορείς να πεταχτείς μέχρι την κοντινή Μεσσηνία. Αν και πολλοί δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του, ο Πύργος υπάρχει από το 1960 και στολίζει την είσοδο της κωμόπολης. Αποτελεί δωρεά του Χάρυ Φουρνιέ ( Χαράλαμπου Φουρναράκη) προς την γενέτειρά του. Έχει μόλις 26 μέτρα ύψος, ενώ η ύπαρξή του δημιούργησε τις αρνητικές αντιδράσεις του δημάρχου του Παρισίου το 2012, ο οποίος έκανε αναφορά στην UNESCO για μία προσβλητική απομίμηση ενός κατασκευάσματος ιδιαίτερης πολιτισμικής αξίας.

Πύργος του Άιφελ Window of the World – Shenzhen, Κίνα

Άιφελ

Στο Πάρκο ” Window of the World” της Κίνας βρίσκεται ένα από τις πιο εντυπωσιακές απομιμήσεις του Πύργου του Άιφελ. Με ύψος μόλις 108 μέτρα, βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό πάρκο στο οποίο μπορείς να κάνεις τον γύρω του κόσμου με μία απλή βόλτα.

Πύργος του Άιφελ – Las Vegas, Nevada

Άιφελ

Στα πλαίσια του Las Vegas Casino είναι χτισμένο το πιο πιστό αντίγραφο του αυθεντικού Πύργου το Άιφελ με ύψος 165 μέτρα. Υπήρχαν φιλοδοξίες να φτάσει στο ύψος του αυθεντικού, οι οποίες, όμως, έπεσαν στο κενό λόγω των προβλημάτων που θα δημιουργούνταν στο αεροδρόμιο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση.

Μικρό Παρίσι – Σανγκάη

Στην Σανγκάη δημιούργησαν απλά έναν πύργο του Άιφελ, αλλά μία ολόκληρη απομίμηση του Παρισιού. Στα πλαίσια αυτής της mini πόλης κατοικεί μία κλειστή κοινωνία με περιθώριο μέχρι και 100.000 κάτοικους. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα ζουν περίπου 2.000 άτομα.

Παρθενώνας – Tenesse, Η.Π.Α.

Στη πόλη Nashville υπάρχει μία απομίμηση του Παρθενώνα, η οποία μάλιστα είναι πιστή αντιγραφή έχοντας το ίδιο ύψος, ενώ είναι σχεδιασμένη και χρωματισμένη, όπως ακριβώς ήταν στο παρελθόν πριν από την καταστροφή της. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι, ότι αφορμή για την δημιουργία της στάθηκε η προσωνυμία της πόλης ως “Αθήνα του Νότου”, αλλά και το ότι κατασκευάστηκε το 1897 στα πλαίσια της έκθεσης που διοργανώθηκε για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Tenesse.

Manhattan – Tianjiin

Εδώ, δεν μιλάμε για την απομίμηση ενός απλού μνημείου, αλλά μίας ολόκληρης πόλης. Πήραν, λοιπόν, το στολίδι της Νέας Υόρκης και με βάση αυτό μετέτρεψαν ένα ψαροχώρι σε ένα πλήρες και ακριβές ομοίωμά του. Από αυτό βέβαια δεν λείπει ο ποταμός Χάντσον. Οι εικόνες εντυπωσιάζουν.

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Facebook και Instagram!

Giving Sight by Beasty-press 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.