Άλλη μια Παρασκευή… Σηκώνεσαι, ετοιμάζεσαι, ξανά τσεκάρεις τον εαυτό σου στο καθρέπτη, βγαίνεις έξω και ουπς! Κάτι δεν πάει καλά, κάτι έχει αλλάξει. Υπάρχει παντού κόκκινο χρώμα… Α, ναι! 14 Φλεβάρη, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ω, αγαπημένε μου Άγιε Βαλεντίνε και εσύ μεγάλε μου έρωτα που… μισό λεπτό! Δεν έχω σχέση, ποιον πάω να γιορτάσω; Ή μήπως έχω και γιορτάζω και δεν το ξέρω;

Είμαι η Ηλιάνα, είμαι καλά και ποτέ δεν κατάλαβα το νόημα αυτής της γιορτής. Όχι, δεν επιδιώκω να σου χαλάσω την χαρά αν λατρεύεις αυτή τη μέρα, ούτε να κουνήσω δάχτυλο, επιβάλλοντας την άποψη μου. Είπα να γράψω, για να σου αποδείξω ότι και εσύ που δεν έχεις σχέση, είσαι ερωτευμένος ή αν δεν είσαι, ίσως οφείλεις να αναθεωρήσεις.

Ως ένα αθεράπευτα ρομαντικό άτομο, έχω να σου πω ότι πριν από ένα χρόνο, αποφάσισα να ερωτευτώ το κάθε τι γύρω μου. Ακόμη και τα πράγματα που δεν μου αρέσουν, αποφάσισα να τα ερωτευτώ με “μίσος” (βαριά λέξη, αλλά είναι μορφή αγάπης). Μπορεί να ακούγεται μελό, υπερβολικό, αλλά έλα μαζί μου να απαριθμήσουμε: αν έχεις την υγεία, ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι σου, οικογένεια, φίλους, μια δουλειά που σε κάνει να ζεις με αξιοπρέπεια και δεν σε σκλαβώνει, μπορείς και θες να κάνεις όνειρα είτε πρόκειται για το μέλλον είτε για ένα ταξίδι, είμαι στην ευχάριστη θέση, να σου δηλώσω ότι μπορείς να δηλώσεις ερωτευμένος.

Η λαχτάρα του σκύλου σου να βγει βόλτα μαζί σου, η ανάγκη της γάτας σου για ένα χάδι, η βοήθεια σε έναν άγνωστο που το έχει ανάγκη δίνοντας φαγητό ή από το στέρημα σου, τα πρωινά ξυπνήματα με ζεστό καφέ στο χέρι, τα χρώματα στον ουρανό, τα παιδικά γέλια, ένα φιλί από αγαπημένο σου πρόσωπο, το καλό φαγητό ή μια καλή ταινία ή θεατρική παράσταση, το χουζούρι στο κρεβάτι.

Το ζεστό νερό στο σώμα σου ύστερα από μια δύσκολη μέρα, μια βόλτα με το αυτοκίνητο και την αγαπημένη σου μουσική δυνατά, το αγαπημένο σου γλυκό στο στόμα σου, ένα καλό βιβλίο, η γνωριμία με ανθρώπους που σε κάνουν καλύτερο, τα εμπόδια που προσπερνάς, ένα χαμόγελο από έναν άγνωστο στον δρόμο, ηλικιωμένα ζευγάρια που αντέχουν στον χρόνο και δείχνουν την αγάπη τους, μια ξαφνική εκδρομή, μια τυχαία συνάντηση με έναν καλό σου φίλο, ένα ξεχασμένο “σ’ αγαπώ” στους γονείς σου, είναι αρκετοί λόγοι, για να δηλώνεις ερωτευμένος. Όλα είναι στιγμές. Μικρές με αξία.

Μην περιμένεις να έχεις σχέση μόνο σχέση για να το δηλώσεις. Αλλά και να έχεις, μην περιμένεις τον Άγιο Βαλεντίνο για να το δείξεις. Έχεις 365 ημέρες για να το αποδεικνύεις  με τον κάθε δυνατό τρόπο. Έχεις 12 μήνες για να ερωτεύεσαι κάτι καινούριο καθημερινά. Μα, το σημαντικότερο: το πρώτο άτομο που πρέπει να ερωτευτείς με όλο σου το “είναι”, χωρίς ενδοιασμούς είναι ο εαυτός σου. Γιατί, κακά τα ψέματα, αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, που περνάτε 24 ώρες το 24ώρο μαζί, χωρίς ένα διάλειμμα και χωρισμό, μην περιμένεις να ερωτευτείς και να σε ερωτευτούν.

Happy Valentine’s Day…

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

5 COMMENTS

Comments are closed.