Σήμερα, 8 Μαρτίου, όπως κάθε χρόνο γιορτάζουμε εμείς οι γυναίκες!! Είναι μια κοινή γιορτή για κάθε γυναίκα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Όμως, πώς θεσπίστηκε η γιορτή της γυναίκας αυτή την συγκεκριμένη μέρα του χρόνου;

Μέσα από τις διαμαρτυρίες και τις συγκεντρώσεις των γυναικών στις ΗΠΑ στους εργατικούς αγώνες του 1857,  που έκαναν για τα δικαιώματά τους, άνοιξε σταδιακά και σιγά-σιγά ο δρόμος για να καθιερωθεί η γιορτή της γυναίκας. Τα παράπονά τους, καθώς και τα αιτήματά τους αφορούσαν τις ώρες που εργάζονταν, τις συνθήκες και τους πενιχρούς μισθούς τους.

Για την επίσημη όμως πρώτη ημέρα της γιορτής της γυναίκας, έπρεπε να περάσουν 52 ολόκληρα χρόνια. Στις  8 Μαρτίου λοιπόν του 1909 έχουμε αυτή την πρώτη γιορτή, που πραγματοποιήθηκε με την ενεργό δράση και την πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Βέβαια για να γίνει παγκόσμια η γιορτή της γυναίκας, πέρασαν κι άλλα χρόνια, ώσπου το 1977 εν τέλει θεσπίστηκε επίσημα η μέρα.

Οπότε αφού εμείς οι γυναίκες έχουμε την τιμητική μας σήμερα, δεν υπάρχει καλύτερη αφορμή για να το γιορτάσουμε. Μπορούμε να κάνουμε κάποιο δώρο στον εαυτό μας, γιατί αν δεν μας προσέχουμε και δεν μας αγαπάμε πρώτα εμείς οι ίδιες, δεν θα το κάνει κανείς. Επίσης μπορούμε να έχουμε μια όμορφη βραδιά γυναικών σε κάποιο σπίτι, ή να πάμε όλες μαζί για φαγητό ή και ταινία. Τέλος αν μείνετε με τον αγαπημένο σας, εύχομαι να έχετε όλη του την προσοχή απόψε. Την αξίζετε!

Micelle Obama: ” Every girl, no matter where she lives, deserves the opportunity to develop the promise inside of her” !

Χρόνια μας πολλά λοιπόν!

 

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.