Υπάρχουν αλήθεια εκεί έξω που άλλοτε θα στις πουν οι γονείς σου, άλλοτε στο σχολείο, άλλοτε θα τις ακούσεις τυχαία. Διαφορετικά όμως είναι να τις ακούς, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα στις διδάξει η ζωή και τότε θα πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με αυτές. Και πίστεψέ με ή ζωή μπορεί να γίνει πολύ σκληρή και τότε το χαστούκι θα είναι τόσο μεγάλο που δεν ξέρεις αν σου ήρθε από αριστερά ή από δεξιά( ή και από τις δύο πλευρές).

Το “με απασχολεί κάτι” με το “κάνω κάτι για αυτό” είναι δύο διαφορετικές έννοιες!

Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε όνειρα στη ζωή μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πραγματοποιηθούν με ένα μαγικό τρόπο από μόνα τους. Δυστυχώς είναι λίγες οι φορές που η τύχη είναι με το μέρος μας, οπότε αν κάτι το θέλουμε πραγματικά πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά για να το αποκτήσουμε. Είναι δικιά σου ή απόφαση αν θα εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες που σου δίνονται ή θα τις αφήσεις να φύγουν. It’s up to you!

Η αποτυχία ανοίγει το δρόμο προς την επιτυχία.

Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Κανείς δεν έμαθε χωρίς να πάθει. Οπότε κάθε φορά που θα κάνεις λάθη μην το παίρνεις προσωπικά και συνέχιζε ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ παρακάτω. Μπορεί μια λάθος κίνηση να σε στεναχωρήσει, αλλά να είσαι σίγουρος πως μακροπρόθεσμα θα σε φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία και σε όλα αυτά που επιζητάς.

Δεν σε προσδιορίζουν ως άνθρωπο όλα όσα σου ανήκουν

Μπορεί να έχεις χρήματα, μεγάλο σπίτι, πολυτελή αυτοκίνητα και ακριβά ρούχα, αλλά αυτό δεν πάει να πει τίποτα για τη προσωπικότητά σου. Τα ράσα δεν κάνουν το παπά αλλά ο παπάς τα ράσα. Αν, λοιπόν για οποιοδήποτε λόγο πιστεύεις ότι όλα αυτά σε καθιστούν ανώτερο άνθρωπο καλά θα κάνεις να το ξανασκεφτείς. Διαφορετικά θα στο διδάξει η ζωή.

Το να ανησυχείς για κάτι δεν θα σε βοηθήσει περισσότερο από το να μην ανησυχείς

Αν υπάρχει κάτι που σε απασχολεί η κάνε κάτι για να το λύσεις ή απλώς μην το σκέφτεσαι. Το να ανησυχείς για κάτι δεν θα σου επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα κι επιπλέον θα σε αγχώσει περισσότερο. Ακόμα πρέπει να αποδεχτείς ότι κάποια πράγματα δεν περνάνε από το χέρι σου και κάποια στιγμή θα μετανιώσεις για το χρόνο που σπατάλησες ανησυχώντας για αυτά χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα για να αποτρέψει ή να αλλάξεις μια κατάσταση. Σταμάτα να χάνεις χρόνο και ενέργεια σε όλα εκείνα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Επικεντρώσου στο να βρεις τις σωστές λύσεις για να κάνεις τα πράγματα να λειτουργήσουν και μετά να βρεις τις εναλλακτικές και τα plan B για την περίπτωση που όλα πάνε στραβά.

Μια ζωή χωρίς στόχους είναι ταυτόσημη με μια ζωή γεμάτη πλάνα

Μέχρι τα 30 σου θα έχεις γνωρίσει τον έρωτα της ζωής σου, κάπου εκεί γύρω θα έχεις κάνεις και το πρώτο σου παιδί, στα 40 θα έχεις πετύχει επαγγελματικά και στα 50 θα έχεις μια ευτυχισμένη οικογένεια και μια λαμπρή καριέρα. Επειδή όμως υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες που καθορίζουν τη ζωή μας με τρόπο που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από τώρα καλό θα ήταν να χαλαρώσεις και να σταματήσεις να διαμορφώνεις τη ζωή σου με ημερολόγια. Σε καμία περίπτωση δεν λέμε ότι είναι κακό να έχεις και να θέτεις στόχους στη ζωή σου, αλλά και η υπερβολική οργάνωση θα σου προκαλέσει με μαθηματική ακρίβεια άγχος και απογοήτευση.

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ

Και τω θα ήθελα να έχω γαλανά μάτια και πιο ξανθά μαλλιά, να είμαι 5 πόντους πιο ψηλή, πιο έξυπνη και στο παρελθόν να είχα εκμεταλλευτεί διαφορετικά τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να διορθώσω τίποτα από αυτά. Οπότε η μόνη λύση είναι να αποδεχτούμε όλα αυτά που μας συμβαίνουν και να μην μετανιώνουμε για τίποτα. Ακόμα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κάποιες καταστάσεις και συμπεριφορές δεν αλλάζουν. Όσο πιο σύντομα το ανακαλύψεις, τόσο πιο εύκολα θα γίνουν τα πράγματα στη ζωή σου αφού θα πάψεις να περιμένεις ή να απαιτείς να γίνουν όλα όπως θα ήθελες.

4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.