Συχνά πιάνουμε τους εαυτούς μας να επιδιώκουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε ανθρώπους που γελάνε πολύ,που σκέφτονται θετικά,που είναι γενικότερα ευχάριστοι και χαμογελαστοί.Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;Ορίστε 5+1 λόγοι που λατρεύουμε να γεμίζουμε τη ζωή μας με θετικούς ανθρώπους!

1)Σου φτιάχνουν τη διάθεση!
Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα καθίσουν δίπλα σου όταν έχεις νεύρα,κλαις ή είσαι κουρασμένος και θα σε κάνουν να γελάσεις μέχρι δακρύων. Μαζί τους ξεχνάς όλες τις έγνοιες,τα προβλήματα και τις στεναχώριες σου και αφοσιώνεσαι στο να απολαύσεις την ευχάριστη παρέα  που έχεις δίπλα σου!Είναι πολύ απλό παιδιά…το γέλιο είναι κολλητικό!

2) Οι χαμογελαστοί άνθρωποι είναι πιο όμορφοι!
Έρευνες έχουν δείξει πως τα άτομα που γελούν συχνά,φαντάζουν πιο όμορφοι στα μάτια μας.Το χαμόγελο είναι το πιο ελκυστικό προσόν τόσο στους άνδρες όσο και τις γυναίκες ενώ παράλληλα κάνουν τον άλλο πιο προσιτό.Την επόμενη,λοιπόν,φορά φορέστε το πιο χαρούμενο χαμόγελο σας και θα δείτε πως όλοι θα σας λένε πόσο όμορφος-η είστε σήμερα!

3) Μας διδάσκουν!
Οι χαμογελαστοί και ευχάριστοι τύποι ανθρώπων μας διδάσκουν τον θετικό τρόπο σκέψης!Μας μεταδίδουν την θετική τους αύρα.Όταν συναναστρεφόμαστε με τέτοια άτομα,ασυνείδητα,γελάμε και εμείς πιο πολύ,τα βλέπουμε όλα πιο όμορφα. Έχουν την υπέροχη ικανότητα να μας δείχνουν μέσα από ένα χαμόγελο να μη το βάζουμε κάτω και να μην απελπιζόμαστε. Υιοθετούμε με άλλα λόγια, μια πιο οπτιμιστική κοσμοθεωρία.

4) Έχουν καλοσύνη!
Η πλειοψηφία των χαρούμενων ανθρώπων διέπονται επίσης από δύο πολύ σημαντικές αρετές:την ευγένεια και τη καλοσύνη. Είναι φυσικό,όταν τα επίπεδα ευτυχίας μας είναι πολύ υψηλά να είμαστε και πιο καλοί με τους άλλους.Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν έχουν την ανάγκη να μειώσουν τους άλλους ενώ παράλληλα έχοντας μάθει να σκέφτονται θετικά,αποφεύγουν να παραπονιούνται συνεχώς για τις «αδικίες» που συμβαίνουν συνεχώς σε εκείνους. Με άλλα λόγια δεν έχουν κανένα λόγο να τα βάλουν με τους άλλους παρά μόνο αν όντως τους έχουν προσβάλει.Επομένως δεν θα διστάσουν καθόλου να σας χαρίσουν απλόχερα την ευγένεια τους και να σας εκπλήξουν με το πόση αγάπη μπορεί να χωρέσει η καρδιά τους.

5) Μας βοηθούν να βρούμε λύσεις!
Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα,όταν έχουν κάποιο πρόβλημα αντί να αναλώνονται στην αυτολύπηση και τη μιζέρια,αφιερώνονται στο να βρούν μια λύση με ψυχραιμία.Έχουν την τάση να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο αντί για μισοάδειο.Έτσι,αν έχει έναν χαρούμενο άνθρωπο στο πλεύρο σου θα σε συνεφέρει γρήγορα από τις τάσεις που έχεις να απελπίζεσαι!

+1) Ξέρουν να συγχωρούν!
Τα άτομα αυτά γνωρίζουν πολύ καλά πως το μίσος και η κακία πληγώνουν πρώτα εμάς τους ίδιους. Προτιμά να συγχωρεί τους άλλους αλλά και τον εαυτό του όταν διαπράττει λάθη προκειμένου να εξασφαλίσει τη γαλήνη και την ηρεμία. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι γίνονται αγαθοί. Συγχωρώ δεν χρειάζεται να σημαίνει απαραίτητα και ξεχνώ!

6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.