Πολλές φορές έχουμε βρεθεί θεατές σε ταινίες που δεν είχαν να μας προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, αλλά μας καθήλωσαν επί ώρες. Ένας από τους κύριους λόγους ήταν οι μουσική επένδυση που είχαν οι ταινίες αυτές. Βλέπεις, η μουσική σε μία ταινία είναι το αλάτι και το πιπέρι. Έτσι, παρακάτω υπάρχουν μερικά από τα υπέροχα soundtracks ταινιών που σημάδεψαν τόσο τις ταινίες, αλλά και εμάς τους ίδιους.

Harry Potter: Hedwig’s Theme by John Williams

Πιστεύω αυτό το soundtrack δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κανένα άλλο σε αυτή την ταινία. Πρόκειται για το σήμα κατατεθέν όλων των ταινιών αυτής της σειράς. Κάθε φορά που ακούς λοιπόν αυτό το soundtrack αυτομάτως θα μεταφέρεσαι στον κόσμο της μαγείας.

 

Avengers: Theme Song by Brian Tyler

Αν η ιδέα του μάγου θα σου άρεσε, πίστεψε με, η ιδέα του να είσαι ένας εκδικητής θα ήταν ακόμα πιο τρελή και ταυτόχρονα πρωτόγνωρη. Το να είσαι μέρος μιας τέτοιας ομάδας ανθρώπων, που θα αγωνίζονταν για την παγκόσμια ειρήνη θα ήταν απλά τρελό!

 

Pirates of the Caribbean: He’s a Pirate by Hans Zimmer

Θα είσαι μεγάλος ψεύτης αν αρνηθείς το ότι έστω και μία φορά δεν έχεις τραγουδήσει αυτό το soundtrack κρατώντας το αόρατο βιολί σου ενώ ταυτόχρονα είσαι ντυμένος σαν τον Jack Sparrow. Τι, όχι; Δεν πειράζει, το γεγονός ότι το έκανες εικόνα για λίγα δευτερόλεπτα ενώ διάβαζες την παραπάνω πρόταση είναι αρκετό. Το soundtrack αυτό είναι δύο σε ένα. Σου μεταδίδει την τρέλα του πρωταγωνιστή ενώ ταυτόχρονα σου προκαλεί ένα δέος και μία ανεξήγητη αρμονία.

Interstellar by Hans Zimmer

Τα λόγια είναι περιττά για αυτήν την ταινία. Δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια το μεγαλείο που κρύβει, και αν προσπαθήσεις θα χρειαστείς τόμους ολόκληρους. Δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια, τα συναισθήματα που σου προκαλεί η φράση “Don’t let me leave, Murph” αν δεν δεις την ταινία. Και πιστέψτε με, αν ο Hans Zimmer δεν μπορούσε να ντύσει μουσικά αυτό το μεγαλείο, κανένας δεν θα μπορούσε. Απλά δες την ταινία.

Transformers: The score-The All Spark & Arrival To Earth by Steve Jablonsky

Αυτά τα δύο soundtracks δεν γινόταν να είναι χωριστά. Το ένα συμπληρώνει μουσικά το άλλο και τα δύο μαζί σε ταξιδεύουν έτη φωτός μακριά. Το Arrival To Earth είναι η πρώτη επαφή, η πρώτη φορά που ο άνθρωπος γνωρίζει τα Transformers. Το The All Spark αποτελεί τον ύμνο για την ιερή Σπίθα, την πηγή της ενέργειας που δημιούργησε το σύμπαν αλλά και τους ίδιους τους Transformers. Το ρίγος που σου προκαλεί είναι απερίγραπτο, μιας και είναι λίγο αντίθετο από τα πιστεύω μας, το γεγονός ότι μία μηχανή η οποία δεν είναι δυνατόν να έχει συναισθήματα, να πιστεύει σε κάτι τόσο ιερό όσο μια πηγή αιώνιας ενέργειας που δίνει ζωή. Μπορεί οι ταινίες φαντασίας να μην σου αρέσουν, αλλά η μουσική επένδυση της ταινίας αυτής αξίζει και με το παραπάνω μία δεύτερη ευκαιρία.

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.