Μετά τη σωματική μας υγεία, η ψυχολογία μας είναι εκείνη που κρατά όρθιο τον εαυτό μας. Δεν είναι τυχαίο που λέμε πως: «Όλα είναι στο μυαλό». Η θετική οπτική των πραγμάτων είναι απαραίτητη για την καθημερινότητά μας! Παρακάτω σας προτείνουμε βιβλία ψυχολογίας που είναι γραμμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μας βοηθήσουν να δούμε τη ζωή αλλιώς και κατ’επέκταση το ποτήρι μισογεμάτο.

 

  1. Ροή: Η Ψυχολογία της Ευτυχίας, Μιχάϊ Τσικζεντμιχαϊ.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά βιβλία ειδικών επιστημόνων της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Ο Τσικζεντμιχαϊ, αναζητεί τα μυστικά της ευτυχίας που είναι προσιτά στον άνθρωπο χωρίς να υποφέρουμε για την απόκτησή τους. Η ευτυχία της ροής –όπως  αναφέρεται- είναι εκείνη η όμορφη και ανέμελη αφηρημάδα που μας κυριεύει όταν ασχολούμαστε με κάτι που μας αρέσει. Είναι η απώλεια αίσθησης του χρόνου. Αυτή η γαλήνη, είναι το «σημάδι» για να ακολουθούμε αυτά που μας αρέσουν και να βρισκόμαστε σε μια «δημιουργική διάθεση».

  1. Η δύναμη της συνήθειας, Τσαρλς Ντάχιγκ.

Μέσα από παραδείγματα που δείχνουν τη δύναμη της συνήθειας  ο Ντάχιγκ μας θυμίζει τον Αριστοτέλη που έλεγε πως η αρετή είναι μια συνήθεια. Όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγές και θεωρούν ότι έχουν αγγίξει κάποιου είδους «τέλμα», είναι καλό να διαβάσουν το βιβλίο αυτό. Η σύγχρονη νευροεπιστήμη μπορεί να βοηθήσει στο να αξιοποιήσουμε τη δύναμη της συνήθειας για τη βελτίωση της προσωπικής  και επαγγελματικής μας ζωής.

 

  1. Η Τέχνη της Πειθούς, Ρόμπερτ Τσιαλντίνι.

Ένας λόγος που κάποιοι άνθρωποι είναι περισσότερο χαρούμενοι από κάποιους άλλους, είναι γιατί γνωρίζουν πώς να κατακτούν αυτό που θέλουν. Η πειθώ είναι  πολύ σημαντική δύναμη. Ο καθηγητής κοινωνικής ψυχολογίας, αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους γινόμαστε πιο πειστικοί και  κατορθώνουμε να λύνουμε ευκολότερα προβλήματα που αν δε λυθούν, γίνονται βάρος.

  1. Η Δύναμη της Διαίσθησης, Μάλκολμ Γκλάντγουελ.

Ο Μάλκολμ Γκλάντγουελ ασχολήθηκε με μια λειτουργία του νου μας που την είχαμε περιφρονήσει, τη διαίσθηση. Μέσα από αυτό το βιβλίο μπορούμε να αντιληφθούμε τους τρόπους που λειτουργεί και γιατί είναι η ταχύτερη και πιο αποτελεσματική οδός για να παίρνουμε σωστές αποφάσεις. Σκεφτείτε πως τα περισσότερα λάθη που κάνουμε προέρχονται από την περιφρόνησή μας προς τη διαίσθηση. Με αυτό το βιβλίο, αρχίζουμε λοιπόν να βάζουμε πρώτη τη διαίσθησή μας η οποία φαίνεται ανώτερη της λογικής.

  1. Η Δύναμη των εσωστρεφών σ’έναν κόσμο που δε σταματάει να μιλάει, Σούζαν Κεϊν.

Όπως και με τη δύναμη της διαίσθησης του Γκλάντγουελ, το βιβλίο της Σούζαν Κεϊν, μας εισάγει σε έναν κόσμο που δεν ήταν τόσο φωτισμένος στο παρελθόν. Η ησυχία και η ηρεμία που κυριαρχούν σε ανθρώπους που έχουν αφοσιωθεί στο πάθος και στη δημιουργία χωρίς να κάνουν επίδειξη, αποτελούν ζητούμενα για όλους μας.

2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.