ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ

26η Απριλίου του 1986, Κίεβο, Ουκρανία 

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ
Πηγή: pinterest.com/hubpages.com

Ώρα: 01:26 (ώρα Μόσχας)

Η ώρα και η ημέρα που άλλαξαν τη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία. Ένα γεγονός, το οποίο το θυμούνται όλοι όσοι το έζησαν και για το οποίο θα πρέπει να είναι ενήμερες οι νεότερες γενιές. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Σε αυτό το βιβλίο η Σβετλάνα Αλεξίεβιτσ έχει δώσει φωνή στους ανθρώπους που βίωσαν από κοντά τη φρίκη που ακολούθησε μετά το ατύχημα στον αντιδραστήρα 4 στο εργοστάσιο του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία! 

Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο αυτό θα νιώσει μια πληθώρα συναισθημάτων να τον κατακλύζουν. Θυμός, λύπη, έκπληξη, στεναχώρια είναι λίγα από αυτά. Υπάρχουν αμέτρητες ιστορίες και μαρτυρίες ανθρώπων. Ανθρώπων όπως εμείς. Ανθρώπων που έχασαν την υγεία τους, τα σπίτια τους και την τότε καλλιεργήσιμη γη τους, την οικογένεια τους σε πολλές περιπτώσεις, την ελπίδα για ζωή χωρίς φόβο! 

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ
Πηγή: pinterest.com/dailymail.co.uk

Λίγες σκέψεις…

Ας αναλογιστούμε τη δυσκολία, τον πόνο και την αναστάτωση που βίωσαν όλοι εκείνοι οι άνθρωποι. Ας βάλουμε για ένα λεπτό τον εαυτό μας στη θέση τους. Άραγε, πόσο εύκολο είναι να συνεχίσεις μετά από ένα τέτοιο γεγονός; Τι πληγές σου έχει αφήσει; Πώς είναι ανθρώπινα δυνατό να εξηγήσεις τι ακριβώς συνέβη όχι επιστημονικά, αλλά από την πλευρά ενός απλού ανθρώπου; Όλες οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και σε άλλα τόσα θα δοθούν στο βιβλίο μέσα από τις μαρτυρίες εκείνων των ανθρώπων! 

ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ
Πηγή: pinterest.com/museumfacts.co.uk

Δε θα πω πολλά καθώς πιστεύω ότι μόνο αν το διαβάσει κάποιος θα μπορέσει να καταλάβει και να αισθανθεί ό, τι ένιωσα εγώ! Είναι ένα βιβλίο που σε αλλάζει και σε κάνει να αξιολογείς και να εκτιμάς πολλά πράγματα που τα θεωρείς δεδομένα, αλλά δεν είναι!

Θα σας πρότεινα παράλληλα με το βιβλίο να δείτε και τη σειρά της HBO σχετικά με το Τσερνομπίλ, για να μπορέσετε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, ένα μικρό κομμάτι γνώσης γύρω από αυτό το ιστορικό γεγονός του σύγχρονου κόσμου!

Το βιβλίο “ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και διατίθεται προς πώληση στα βιβλιοπωλεία.

Ελπίζω να το απολαύσατε όσο και εγώ! Ραντεβού στο επόμενο!

Don’t Forget: “No one is you and that is your superpower”.


Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε τη σελίδα μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

5 COMMENTS

Comments are closed.