Το ταξίδι της Prom Racing ξεκινάει το 2008 από μια ομάδα 5, παθιασμένων με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, φοιτητών του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Σήμερα, η ομάδα μετά από πλήθος επιτυχιών αριθμεί περίπου 60 μέλη. 60 φοιτητές από διαφορετικούς τομείς όπου μοιράζονται ένα κοινό στόχο… να συνεχίσουν τις επιτυχίες της Prom Racing!


Ποιος είναι, όμως, ο σκοπός της Prom Racing; Η ομάδα σχεδιάζει και κατασκευάζει ένα αγωνιστικό μονοθέσιο τύπου Formula και αγωνίζεται σε διαγωνισμούς Formula Student και FSAE. Από την αρχή της ιστορίας της έως και σήμερα έχει στο ενεργητικό της πολλές επιτυχίες. Το 2017 κατατάσσεται 18η από τις 31 κορυφαίες ομάδες στον διαγωνισμό της Αυστρίας (Formula Student Austria). Το 2018 κατακτά την 3η θέση στο Business Plan Presentation του διαγωνισμού της Ουγγαρίας (Formula Student East), όπως και στο αγώνισμα του Skidpad στην Αυστρία, και την 2η θέση στο Business Plan Presentation και στο κόστος κατασκευής, για να καταλάβει με αυτές τις επιδόσεις την 7η και 11η θέση αντιστοίχως στην γενική κατάταξη.


Το 2019 θεωρείται μια χρονιά ορόσημο για την ιστορία της Prom Racing. Καταρχάς, θα προκριθεί στους 3 πιο σημαντικούς διαγωνισμούς: Ουγγαρία, Αυστρία και Γερμανία (για πρώτη φορά), και θα πετύχει τα μέγιστα. Θα γυρίσει στην Ελλάδα έχοντας στις αποσκευές της την 1η θέση στο Skidpad (όπου για 0,02 δευτερόλεπτα δεν θα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ), την 3η στο Design & Engineering Event, την 13η στο αγώνισμα του Endurance και την πρόκριση στην τελική φάση του Business Plan Presentation. Ωστόσο, το πιο σημαντικό επίτευγμα της είναι ότι βρέθηκε μέσα στο Top 10 της γενικής κατάταξης και στους τρεις διαγωνισμούς.

Το 2020 την βρίσκει ανάμεσα στις 10 κορυφαίες ομάδες της παγκόσμιας κατάταξης και στην πυρετώδη προετοιμασία του πρώτου της ηλεκτρικού μονοθέσιου. Αξίζει να σημειωθεί πως στα προαπαιτούμενα και ιδιαίτερα απαιτητικά quiz για τη συμμετοχή σε κάποιο διαγωνισμό, η ομάδα του ΕΜΠ κατέκτησε αλάνθαστη την 1η θέση παγκοσμίως με χρόνο ρεκόρ, 8 λεπτών και 52 δευτερολέπτων, στο quiz της Ουγγαρίας, ενώ στο quiz της Γερμανίας (Formula Student Germany) πέτυχε σκορ 8/9. Επίσης, κατάφερε να προκριθεί και στον διαγωνισμό της Αυστρίας. Μετά από ομαδικές συζητήσεις αποφασίστηκε η συμμετοχή της στους διαγωνισμούς της Γερμανίας και της Ουγγαρίας.

Σε λιγότερο από 2 μήνες η Prom Racing θα αποτελέσει την δεύτερη ελληνική ομάδα που θα αγωνιστεί σε διαγωνισμό Formula Student στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Michigan, με το P19, το τελευταίο θερμικό μονοθέσιο στην ιστορία της.

Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα της Prom Racing συντονιστείτε στα Social media της (Facebook, Instagram), καθώς και στο YouTube όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε το Prom Show, μια καινοτόμα ιδέα της Prom Racing.

5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.