Όλοι έχουμε πόνους στην πλάτη, επειδή η ραχιαλγία είναι ένας από τους συχνότερους πόνους σε δραστήριους αλλά και σε αγχώδεις ανθρώπους. Αν, αποκλείσουμε τα παθολογικά αίτια, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι οφείλεται στις καθημερινές συνθήκες ζωής και εργασίας μας.

Ιδιαίτερα αν το επάγγελμά μας ή άλλες δραστηριότητες μάς αναγκάζουν να βρισκόμαστε για μεγάλο διάστημα της ημέρας καθισμένοι σ’ ένα γραφείο ή αντίθετα να είμαστε όρθιοι, αλλά με το σώμα μας σκυμμένο. Επειδή, όμως, δεν γίνεται να ζούμε με τον πόνο, ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να τον προλάβουμε και να τον αντιμετωπίσουμε όταν μας ταλαιπωρεί.

Μέτρα Πρόληψης:

1) Στο γραφείο:

Αρχικά, προσαρμόζουμε την οθόνη του υπολογιστή στο ύψος των ματιών μας και φοράμε τα γυαλιά μας, ώστε να μη σκύβουμε και να μην καμπουριάζουμε για να δούμε καλύτερα. Έπειτα, καθόμαστε σε μία καλή ανατομική καρέκλα και προσαρμόζουμε το ύψος, ώστε τα μάτια μας να βρίσκονται στην ευθεία του υπολογιστή, έτσι ώστε να παραμένει σε ορθή θέση η πλάτη μας.  Επίσης, πολύ ανακουφιστικό είναι και το να σηκωνόμαστε κάθε μία ώρα για μια μικρή βόλτα στο χώρο.

2) Στο αυτοκίνητο

Χρησιμοποιούμε μικρά μαξιλάρια, ένα για να καθόμαστε, ένα στην πλάτη και το ειδικό μαξιλάρι της θέσης για να ακουμπάμε το κεφάλι μας. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε και τους 3 καθρέφτες, στη μέση, αριστερά και δεξιά, ώστε να αποφεύγουμε να στρίβουμε το κεφάλι μας προς τα πίσω.

3) Στον ύπνο
Επιλέγουμε ένα κρεβάτι σταθερό με συμπαγές στρώμα, πράγμα που δεν σημαίνει σκληρό και άβολο.  Το στρώμα, όπως και το μαξιλάρι, πρέπει να παίρνουν τη μορφή του σώματος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παίρνει το σώμα το σχήμα του κακού στρώματος.
ΤΙΡ:

Αν υποφέρουμε ήδη από πόνους στην πλάτη καλό θα είναι να κρατήσουμε τους ρυθμούς της καθημερινής μας ζωής όσο πιο χαλαρούς γίνεται και να μη σηκώνουμε βάρη. Άλλωστε, είναι  καλύτερο να μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα από το να αναγκαστούμε τελικά εξαιτίας των πόνων, να μένουμε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Μεγάλη βοήθεια μπορούν να προσφέρουν η ελαφριά γυμναστική, το περπάτημα και, βέβαια, η κολύμβηση, όπου οι κινήσεις είναι ήπιες και το σώμα υποστηρίζεται από το νερό.

 

1

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.